Snagator ABT RS6-R u novoj mjeri i novom kroju

ABT Audi RS6-R 01

ABT elitni transporter RS6-R sa 730 KS i 920 Nm

Kada ste pročitali 730KS/537kW, vjerovatno ste prvo pomislili na neki italijanski super-sportski automobil ili na kamion, ali sigurno ne na jedan putnički automobil za svakodnevnu vožnju.

Tunerska kuća ABT još uvijek može da iznenadi i na sajmu automobila u Ženevi 2014. predstavit će svoj posljednji Audi RS6-R model. “Podsjećam vas, R označava trkaći automobil, a ne nešto grubo ili nepristojno”, rekao je izvršni direktor Hans-Jürgen Abt.

ABT Audi RS6-R 02

Kao i kod normalnog Audija RS6, ovaj takođe pruža potpuni komfor i raskoš, a broj vozila je ograničen na 25 širom svijeta. Da bi ovaj automobil visokih performansi pretvorio u prefinjeni dragulj, ABT koristi ABT snagu. Ovaj komplet uključuje ABT kontrolnu jedinicu motora, ABT novo razvijeni software i specijalno adaptirani ispušni sistem od nehrđajućeg čelika, uključujući I-cijevi te katalizator sportskog tipa koji stvara vrhunski zvuk i sa svojim dvostrukim cjevnim izlazima daje automobilu još atraktivniji izgled.

ABT Audi RS6-R 03

Ali snaga nije sve. Da bi ovaj automobil učinili još više sportskim, inženjeri su koristili ABT komplet opruga podesivih po visini. Dunlop gume visokih performansi specijalno odabranih za RS6-R upotpunjuju ovaj dinamičan set. Zbog ovih neodoljivih funkcija, možda će teško pasti nekim ljudima da prihvate, da je ovaj trkaći ABT u Ženevi samo mogu gledati dok i miruje.

ABT Audi RS6-R 06

Ali to možda i neće biti tako loše, zato što ima zahvalnu dodatnu opremu i ABT DR aluminijske felge od 22’ inča. Pojedini dijelovi napravljeni su od crvenih karbonskih vlakana što dodatno povećavaju stepen atraktivnosti, kako vanjskog dijela tako i putničke kabine. Od crvenih karbonskih vlakana napravljeni su aerodinamički dodaci na prednjem baniku kao i stražnji difuzor, te poklopci bočnih retrovizora. U unutrašnjosti putničke kabine od ovog materjala napravljeni su umeci u centralnoj konzoli i središnjem mostu.

ABT Audi RS6-R 07

Kako bi ABT RS6-R bio prepoznatljiv, diazjnerisu ga obojli posebnom metalik bojom sa perla efektom, a na centralnom dijelu prednje maske dominira crvena oznaka RS6-R. Od drugih dodataka treba napomenuti da ovaj model ima LED diode integrisane u kotur upravljača koje svjetlosnim signalom signaliziraju vozaču kada da izvrši pravovremenu promjenu stepena prijenosa.

Kategorije: Tuning