Opelovi noviteti za 67. sajam automobila u Frankfurtu

Opelovi noviteti za 67. sajam automobila u Frankfurtu

Sa novim motom marke „Budućnost pripada svima“, Opel se nedavno pripojio PSA grupi u cilju kreiranja istinskog evropskog šampiona. Posjetioci 67. Međunarodnog salona automobila u Frankfurtu od 14. do 24. septembra mogu iz prve ruke da uvide šta to znači. Čitav niz modela sa bedžom u obliku „munje“ imat će svoju svjetsku premijeru na Opelovom štandu D09 u Hali 8.0.

Kolo vodi novi Opel Grandland X, zajednički razvijen od strane Opela i PSA praktično od praznog lista papira. Sa svojom dinamičnom, avanturističkom siluetom, vrhunskim tehnologijama, tipičnim SUV kvalitetima i izdašnim prostorom za do pet ljudi i njihov prtljag, bit će istinski izazivač u rastućem SUV segmentu. Svjetska premijera broj 2, nova Insignia GSi sa dodatno izoštrenom šasijom i broj 3, nova Insignia Country Tourer, također će izazvati uzbuđenje.

Dok je Insignia GSi prava sportska mašina za entuzijaste, Country Tourer se obraća ljubiteljima Insignije koji preferiraju stilski izražajan, praktičan karavan „off-road“ pojave. Oba modela krasi inteligentan pogon na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta – što je jedinstvena tehnologija u ovom segmentu. Individualci među Opelovim zaljubljenicima će biti oduševljeni saznanjem da je uveden poseban koncept personalizacije – Opel Exclusive.

Dodatno, Opel će također debitovati sa novim velikim vanovima Vivaro bestselera na salonu, uključujući i Vivaro Tourer. Oni su idealni kao vozila koja pružaju svestrane i komforne putničke solucije. Primera radi, Vivaro Tourer sa rotirajućom klupom ili obrtnim individualnim sjedištima u drugom redu i sklapajućim stočićem, može da se pretvori u šik i praktičan biznis salon za tren oka. Svi novi modeli će biti pod reflektorima pozornice na pres konferenciji sa izvršnim direktorom Opela, Michael Lohscheller, 12. septembra, od 9.10h do 9.25h.

Kategorije: Auto sajam