Toyotine premijere u Ženevi: Novi i snažiji modeli

Toyotine premijere u Ženevi: Novi i snažiji modeli

Na nadolazećem Ženevskom međunarodnom sajmu automobila (7. – 19. marta), Toyota će predstaviti novi Yaris za 2017. godinu uz njegovu sportsku izvedbu, Yaris GRMN. Toyotin štand će biti i domaćin svjetske premijere i-TRIL Concepta i cjelokupne palete TOYOTA GAZOO Racing.

Predstavljanje nove, značajno izmijenjene palete Yarisa ima za cilj davanje dodatnog zamaha uspjehu Toyotinih malih vozila, zahvaljujući dinamičnom vanjskom izgledu i unaprijeđenoj završnoj obradi unutrašnjosti. Paleta Yarisa uključuje i izvedbu snažnih performansi, Yaris GRMN, nadahnut i konstruiran pod utjecajem Toyotinog povratka u Svjetsko reli prvenstvo 2017. godine modelom Yaris WRC. Ovaj Yaris će biti jedinstven u tom vrlo posebnom segmentu tržišta zahvaljujući motoru s prednabijanjem – 1,8-litreni motor će stvarati više od 210 KS.

Drugi Toyotin dragulj u Ženevi će biti svjetska premijera i-TRIL Concepta. Riječ je o konceptu pogonjenom elektromotorom, koji je razvio Toyota Motor Europe (TME) u saradnji s dizajnerskim studijem ED² u Nici, a predstavlja brojne inovativne aspekte Toyotinog istraživanja u sve bolja i prihvatljivija rješenja mobilnosti povoljna po okoliš. Odlikuje se rasporedom sjedenja jedan-plus-dva, tehnologijom Active Lean i u stanju je autonomno djelovati pa i-TRIL Concept predstavlja održivu alternativu automobilima segmenta A i B, drugim vozilima na električni pogon i motociklima, za sve one koji se žele zabavljati i u sporoj vožnji u gradu.

Na kraju, iako ne najmanje važno, na Toyotinom štandu će biti prikazana cijela paleta vozila TOYOTA GAZOO Racing. Učestvujući u vrlo zahtjevnim takmičenjima kao što su FIA Svjetsko reli prvenstvo (WRC), FIA Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti (WEC) i Dakar, Toyota tjera svoje automobile do krajnjih granica u nastojanju stvaranja sve boljih automobila.

Konferencija za novinare na Toyotinom štandu će se održati u utorak, 7. marta u 12,30 sati, u dvorani 4.

 

Kategorije: Auto sajam