Brno: Stoner prvi!

Casey Stoner pobjedio u Brnu

Casey Stoner je u Brnu došao do šeste pobjede ove sezone, te je i sam bio pomalo iznenađen takvim raspletom. Nije krio svoje zadovoljstvo trenutačnom situacijom, baš kao i većina u Repsol Hondi.

Casey Stoner je jučer u Brnu iskoristio greške svojih konkurenata i došao do šeste pobjede u ovoj sezoni. Ovom pobjedom povećao je prednost ispred Jorgeoa Lorenza na 32 boda i tako se približio se osvajanju Svjetskog prvenstva.

“Znali smo da se možemo boriti za postolje, ali zaista nismo očekivali da možemo slaviti. U početku sam se borio s Andreom i to mi je uzelo nešto vremena. Mislio sad će Jorge i Dani otići predaleko, ali onda sam otkrio da imam još mnogo brzine u motoru i počeo sam ih sustizati”, započeo je svoje izlaganje Australac i potom nastavio: “Prošao sam Lorenza, a potom je Dani nažalost izletio. Zaista mi je žao zbog toga, a da je ostao na stazi bilo bi ga teško pobijediti. No, ovakav vikend sjajno je završiti s ugodnom pobjedom i veoma zahvaljujem svom timu koja se nikad ne predaje.”

Svoje zadovoljstvo nije krio ni osvajač drugog mjesta Andrea Dovizioso. On se vratio na postolje poslije nekog vremena, a i sam naglašava da je ovaj rezultat važan i za ukupan poredak u prvenstvu. Nakon utrke Talijan je prokomentirao utrku: “Dobro sam startao, a u prvim krugovima sam vozio oprezno kako bih sačuvao gume. Kad je Dani izletio pokušao sam ostati blizu Caseya, ali sam nakon pogreške skoro izletio u zavoju broj 13. U posljednjim krugovima sam pritisnuo nešto jače kako bih izbjegao borbu u posljednjim zavojima s Marcom. Hvala cijelom timu i zaista se radujem utrci u Indyju za dva vikenda”.

Španjolac Dani Pedrosa zbgo svega što se desilo nije baš imao razloga za zadovoljstvo. Svoj nastup završio nakon nekoliko krugova. “Izgubio sam prednji kraj i izletio sam, to je to. Nisam čak ni previše pritiskao, samo sam preuzeo vodstvo i još uvijek ne znam što je tačno pošlo po zlu”, rekao je Pedrosa o spomenutom incidentu.

Najmanje može biti zadovoljan Lorenzo kojem je Stoner sad pobjegao na 32 boda prednosti. “Još uvijek je mnogo bodova u igri i moramo se koncentrisati na pobjede u nadolazećim utrkama. Trebamo zaboraviti ovu utrku, vjerojatno jednu od najgorih u ovoj sezoni, a možda i uopšte u karijeri”.

Kategorije: Moto GP