Red Bull KTM Factory Racing spreman za 2023 MotoGP™

Red Bull KTM Factory Racing 2023

Red Bull KTM Factory Racing spreman za 2023 MotoGP™

Zvuk MotoGP-a 2023. će se zagrmiti sutra u Maleziji, a neposredno prije nego što se na Sepang International Circuit prekine tišina van sezone, Red Bull KTM Factory Racing je predstavio svoje boje i vozače koji će se takmičiti u do sada najdužem kalendaru utrka.

Četvrtu godinu zaredom Brad Binder će biti jedan od vozača KTM RC16 na putu do uspjeha. Ovaj 27-godišnji Južnoafrikanac postigao je prvu KTM-ovu MotoGP pobjedu u Češkoj 2020. godine i bio je KTM-ov najbolje rangirani vozač 2022. godine sa 6. pozicijom na tabeli i rezultatima na podijumu i na otvaranju Grand Prixa godine u Kataru i zatvaranju u Valensiji. Sada već devet sezona u Red Bull KTM porodici, Binder je prepoznat kao jedan od najodlučnijih i najefikasnijih trkača u MotoGP.

„Više sam nego uzbuđen što ću se vratiti na stazu i početi ponovo. Moja je četvrta godina u ovoj klasi i osjećam da je ovo naša najbolja šansa do napravimo sjajan rezultat. Spremni smo da krenemo, pa idemo u Sepang i vidimo šta nam ti prvi dani donose.”, rekao je Binder.

Njemu se pridružuje Jack Miller koji će voziti KTM RC16 dok se bori da postane jedini vozač u trenutnom MotoGP koji je ostvario GP pobjede sa tri različita brenda. Australac timu donosi devet sezona iskustva i ogroman karakter, kao i listu koji uključuje četiri trijumfa i 22 podijuma u premijer klasi. Miller je izjavio: “Dobar je osjećaj! Ponovo se pridružiti porodici KTM, sada sve počinje izgledati prilično ‘stvarno’. Razmišljao sam o ovom trenutku dosta dugo. Konačno vidim boje tima za 2023., sebe u odijelu i sve pripreme za sezonu pred nama. Nevjerovatno je vratiti se ovdje u KTM.”

Red Bull KTM Factory Racing je na vrhu KTM piramide cestovnih trka, a na vrhuncu sporta, KTM je slavio sedam pobjeda u MotoGP-u uz 18 osvojenih podijuma i tri Pole Positions od 2017. MotoGP kalendar za 2023. počinje 24. marta na Algarve International Circuit u Portugalu nakon dva predsezonska testa u Maleziji 10.-11. februara i Portugalu 11.-12. marta.

Kategorije: Auto sport, Moto GP