Škoda slavi 120 godina uspjeha

skoda_oldtimer 2

Škoda slavi 120 godina uspjeha

Sa 120 godina postojanja, Škoda je jedan od najstarijih proizvođača automobila na svijetu.

Priča ovog proizvođača automobila je prožeta tradicijom, a osnivači Škode, dvojica entuzijasta Václav Laurin i Václav Klement zahvaljujući svojoj hrabrosti, sposobnostima i strasti, uspjeli su postaviti temelje za nevjerojatnu priču o uspjehu ovog češkog proizvođača automobila.

Škodina priča je počela skromno, 1895. proizvodnjom prvih bicikala. Međutim, rastom potražnje, kompanija se počela brzo razvijati. Bicikli „Slavia“ su osvajali pohvale za svoju pouzdanost, praktičnost i visok kvalitet. Ideja vodilja Škodinih osnivača bila je da potpuni fokus stave na kupca. „Samo najbolje što možemo učiniti je dovoljno dobro za naše klijente“, bio je njihov moto, a to je ostala naša ideja vodilja i dan danas.

Od skromnih početaka, dva prijatelja su krenula u konstruisanje motocikala koji su uskoro osvajali svjetske utrke i obarali rekorde u brzinama. Ohrabreni ovim uspjehom, uskoro su počeli i sa četverotočkašima, a prvi konstruisani automobil bio je ‘Voiturette A’ 1906. godine.

Od samog početka Škoda se usudila preći granicu i prepoznati mogućnosti na inostranim tržištima. Početkom 20. stoljeća već su imali i nekoliko podružnica u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Italiji i Rusiji.

skoda-oldtimer

Tranzicija u Volkswagen grupaciju 1991. godine je Škodi dala odlučujući poticaj, pa je ovaj proizvođač automobila, koji je bio u to vrijeme uglavnom usmjeren na srednju i istočnu Evropu, danas prisutan na globalnoj razini na više od 100 tržišta širom svijeta. Primjerice, Kina je danas najveće pojedinačno tržište Škode, s udjelom od oko jedne četvrtine ukupne prodaje ovog brenda. U Njemačkoj, na najznačajnijem tržištu automobila u Europi, ŠKODA je dugo godina bila uvozni brend broj jedan.

Škoda je u BiH već dugi niz godina na pobjedničkom postolju sa tržištnim učešćem od preko 20%. Želimo podijeliti radost ovog značajnog jubileja s našim kupcima, pa smo za njih obezbijedili 120 posebno odabranih Škoda modela- Fabia, Rapid i Octavia po specijalnim cijenama.

U pitanju je akcijska ponuda lagerskih modela vozila koja je počela 18.11.2015. i traje do kraja ove godine ili do isteka zaliha. Kupci putem brojača postavljenog na Škoda facebook stranici https://www.facebook.com/SkodaBiH mogu provjeriti koliko je još vozila ostalo do isteka akcije.