Nasljednik Veyrona

Nasljednik Bugatti Veyrona

Tituli najbržeg serijskog automobila na svijetu još uvijek posjeduje Bugatti Veyron, a zamijeniti automobil sa takvim renomeom nije lahko. Njegova zamjena ako ne bude brža, onda će morati biti doista posebna. Dok se Bugatti još uvijek zabavlja proizvodnjom njegove kabriolet izvedbe eminentno je kako će uskoro morati predstaviti nasljednika na kojem se već uveliko radi.

Prije nego što predstavi Veyronovu zamjenu Bugatti još mora dovršiti Galibier čiji se dolazak zakomplikovao. Galibier čas dolazi, čas ne, sad ima dopuštenje za početka proizvodnje, sad ne i tako u nedogled. Britanski AutoExperss saznao je kako će novi Veyron biti na tragu prethodnika, no znatno lakši i brži.

Kako bi mogao pratiti konkurenciju nasljednik Veyrona donosit će najnoviju tehnologiju i materijale, a primarni cilj je što više smanjiti svoju težinu. Jedan od noviteta je i uvođenje potpuno karbonskih naplataka. Inžinjeri iz Bugattija ozbiljno razmišljaju i o hibridnom pogonu koji bi se lahko mogao naći u novom Veyronu. Novi materijali i dijeta iskompenzirali bi težinu baterija koje bi bile u njega ubačene, a kombinacija sadašnjeg motora sa elektromotorima donijela bi mu nevjerojatnu snagu i brzinu koja će premašiti 431 km/h koliko razvija Veyron Super Sport.

Kategorije: Sportisti