MAN Lion’s Intercity – Međugradski višenamjenski autobus

Bus EOT MAN Lions Intercity 01

MAN Lion’s Intercity – Međugradski višenamjenski autobus

MAN je predstavio novi autobus iz segmenta međugradskih vozila, koji se može koristiti i kao školski autobus, a pogodan je i za shuttle prevoze. Dizajniran je na osnovu već isprobanog modularnog koncepta, koji mu osigurava malu masu i čvrstu konstrukciju, ali i smanjenje troškova poslovanja, kroz olakšano servisiranje, smanjenu potrošnju goriva, te prilagodljivost različitim potrebama naručioca.

Bus EOT MAN Lions Intercity 02

Uz visoku funkcionalnost, pruža udobnost i sigurnost, a sistemi kao: EBS (Electronic Braking System), ABS (Anti-lock Braking System), ASR (Traction Control System), BA (Brake Assist) i ESP (Electronic Stability Programme), kao dio DSP (Dynamic Stability Programme) i ROP (Roll-over Protestion), te EBA (Emergency Brake Assist), TPM (Tyre Pressure Monitoring) su standardna oprema ili u opciji.

Bus EOT MAN Lions Intercity 03

Ovaj dvoosovinski autobus pokreće motor MAN D0836 LOH sa 290 KS i 1.100 Nm okretnog momenta u intervalu od 1.200 – 1.750 o/min, poznat po niskoj potrošnji goriva. Kako bi se izašlo u susret različitim transportnim zadacima, vrata autobusa se otvaraju pneumatski, a duga vrata mogu biti jednostruka ili dvostruka, po potrebi opremljena sa podiznom platformom za invalidska kolica.

Bus EOT MAN Lions Intercity 04

Vozačevo okruženje je u dobrom ergonomskom rasporedu, a sjedišta za putnike (Intercity Lite) su oblikovana tako da ne zauzimaju previše prostora, ali pruže zadovoljavajuću udobnost i sigurnost. Odabir konfiguracije sjedišta omogućuje maksimalno 55 (Lion’s Intercity) ili 59 (Lion’s Intercity S) sjedećih mjesta, sa maksimalno 29 stajaćih mjesta, te po potrebi 2 mjesta za invalidska kolica.

Bus EOT MAN Lions Intercity 05

Autobus je standardno opremljen sistemom grijanja i ventilacije (odvojene kontrole za vozača i putnike), dok se krovni klima uređaj isporučuje opciono.

Bus EOT MAN Lions Intercity 06

Kategorije: Komercijalna vozila