Motor PACCAR MX-11 Euro 6 osvojio Truck Innovation Award

PACCAR-MX-11-Euro-6_2

Motor PACCAR MX-11 Euro 6 osvojio Truck Innovation Award

Na ovogodišnjem Fleet Transport Awards 2015 u Irskoj, motor PACCAR MX-11 Euro 6 dobio je priznanje zbog svoje vrhunske tehnologije, što osigurava maksimalnu pouzdanost, visoku efikasnost i malu sopstvenu masu za optimalnu nosivost. Motor PACCAR MX-11, radne zapremine 10,8 litara nudi se u kamionima DAF serija CF i XF, a dostupan je sa snagama od 286 do 435 KS.

‘Prilikom izrade novih 6-cilindarskih dizel motora, DAF je počeo sa čistim listom papira’, komentarisao je Jarlath Sweeney, predsjedavajući žirija i glavni i odgovorni urednik vodećeg irskog časopisa, Fleet Transport.

PACCAR-MX-11-Euro-6_1

‘Integracijom što više mogućih funkcija i primjenom naprednih tehnologija kao što su dvostruke bregaste osovine (DOHC) i ubrizgavanja pod visokim pritiskom, novi PACCAR MX-11 je odličan primjer modernog razvoja motora, te nudi dodatnu vrijednost operatorima, uz ispunjavanje strogih Euro 6 zahtjeva o emisijeama polutanata’.

‘Novi PACCAR MX-11 u potpunosti se uklapa u trend postizanja visoke efikasnosti motora sa manjom radnom zapreminom’, rekao je glavni inženjer Ron Borsboom, član Upravnog odbora DAF Trucks. ‘Glavni kriteriji razvoja bile su visoke performanse, mala masa i potrošnja goriva, kao i maksimalna pouzdanost i trajnost u neprekidnom radu. Dobili smo odlične povratne informacije od kupaca širom Evrope, a počašćeni smo prijemom nagrade, što je za nas veliko priznanje.’

PACCAR-MX-11-Euro-6_3

Kategorije: Komercijalna vozila