Renault isporučio 10.000-ti kamion iz nove game T

Rnault-T-10000th_005

Renault isporučio 10.000-ti kamion iz nove game T

Na prigodnoj svečanosti u centru Varšave, Renault-ovi zvaničnici su vlasnicima poljske transportno-logističke kompanije Trans-Man uručili ključeve desetohiljaditog kamiona iz nove game T. Simbolično, ključeve je predao direktor prodaje Renault Trucks za region EMEA, Olivier de Saint-Meleuc, a preuzeli su ih suvlasnici kompanije Trans-Man, braća Krzysztof i Grzegorz Mancewicz.

Renault je novu T gamu predstavio polovinom prošle godine u Lionu. Prvi kupac tegljača T bila je kompanija STAF, a ključeve četiri tegljača T sa Euro VI motorima od 520 KS predao je predsjednik Renault Trucks-a, Bruno Blin, u novembru prošle godine.

SONY DSC

Renault je sa novom gamom T tegljača, nasljednika proslavljenog Magnum-a, napravio ‘dobar posao’, što je potrvdio i specijalizirani žiri i dodijelio mu priznanje kamiona godine, International Truck of the Year 2015.

Ovi tegljači naišli su na odličan odziv tržišta, a najbolja potvrda je desethiljadito isporučeno vozilo. Jubilarni tegljač T 480.18 HIGHCAB 4X2 T E6 (LHD) može da vuče ukupnu masu od 44 tone, pokreće ga Euro 6 motor DTI 13, radne zapremine 12,8 l sa 480 KS i 2.300 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi putem 12-stepenog Optidriver mjenjača, a kamion je opremljen hidrauličkim retarderom Optibrake+ kočione snage 414 kW (pri 2.300 o/min).

Rnault-T-10000th_001

Sistem vješanja zasniva se prenjim (lisnatim) paraboličnim oprugama, dok se stražnja osovina. sa elektronskom blokadom diferencijala, oslanja o zračne jastuke nosivosti 13 tona. Prema želji naručioca, isporučeni su aluminijski rezervoari za gorivo ukupne zapremine 1.470 l, rezervoar za AdBlue zapremine 63 l, kao i aluminijski rezervoari za komprimirani zrak, sa sistemom koji automatski isključuje kompresor. I ‘visoka’ kabina je dobro opremljena, pa je tu elektronski klima uređaj, hladnjak (frižider) za piće zapremine 40 l, te suvozačevo sjedište koje se može okretati pod uglom od 120°.

Rnault-T-10000th_002

Vlasnik jubilarnog tegljača je kompanija Trans-Man iz Białystoka, koju je sedamdesetih godina prošlog vijeka osnovao Edward Mancewicz, otac Krzysztofa i Grzegorza. Od 1979. godine kompanija se bavi prevozom na domaćim destinacijama, a od 2000. i međunarodnim transportom. Specijalizirana je za transport hrane i robe koja zahtijeva termički režim, ali i ostalih tereta koje distribuira iz svog logističko-skladišnog centra površine 1.200 m².

Odnedavno Trans-Man nudi i prevoz medicinskih tereta u specijalnim poluprikolicama-hladnjačama na teritoriji Evropske unije, Bjelorusije i Rusije. Glavni dio prevoza sada se obavlja do destinacija u Bjelorusiji, Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Češkoj republici, Slovačkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Italiji, Španiji, Mađarskoj i Njemačkoj.

Rnault-T-10000th_003

Kategorije: Komercijalna vozila