Predstavljen Ducati Panigale V4 R – Najsnažniji Ducati ikada!

Predstavljen Ducati Panigale V4 R – Najsnažniji Ducati ikada!

Ovogodišnji sajam motocikala EICMA mjesto je gdje je predstavljen jedan od najznačajnijih modela za Ducati. Predstavljen je novi Ducati Panigale V4 R sa 217 KS!

Ovaj sportski motocikl pokreće agregat zapremine 998 ccm i maksimalno koristi pravila homologacije za WSBK šampionat. Motocikl donosi puno noviteta što uključuje krilca, što je po prvi put da se koristi na jednom motociklu za svakodnevnu vožnju na javnim cestama.

Agregat koji pokreće novi Panigale V4 R razvija 217 KS i 112 Nm maksimalnog okretnog momenta, a kompletan motocikl teži 193 kg. On je za 2 kg lakši od Panigale V4 S izvedbe. Smanjenje težine i povećanje snage dobilo se zahvaljujući korištenjem lakših komponenti agregata. Agregat maksimalnu snagu dobiva na 15.520 okr/min, što je 2.250 okr/min. više nego na varijanti agregata zapremine 1.103 ccm.

Na ovaj motocikl može se postaviti i Ducati Performance Akrapovič ispušni sistem kada snaga raste na 231 KS pri 15.500 okr/min, što ovaj motocikl čini najsnažnijim Ducati motociklom ikada napravljenim.

Krilca koja su postavljena na Panigale V4 R preuzeta su od MotoGP Ducati motocikala, kojima su ista sada zabranjena. Ona su zadužena za bolji protok zraka oko hladnjaka, dok su na oklopu motocikla postavljena otvori koji podsjećaju na škrge ajkule.

Motocikl ima podesivu zadnju viljušku, kao i Ohlins ogibljenje koje je lakše u poređenju sa elektronskim istog proizvođača. Očekivana cijena za ovaj motocikl je oko 40.000 eura.

Kategorije: Motori