Električni Soul EV ide u serijsku proizvodnju

Hank Lee - Soul EV sign-off 2 (Medium)

Električni Soul EV ide u serijsku proizvodnju

Hank Lee, podpredsjednik i glavni izvršni direktor korporacije Kia Motors, nedavno se pridružio inžinjerima iz Kijinog centra za istraživanja i razvoj kako bi definisali evropske specifikacije novog modela Soul EV potrebne za prodaju u Evropi.

Električni novajlija će 4. marta doživjeti evropsku premijeru na 84. salonu automobila u Ženevi.

Električnog Soula će u drugoj polovini godine, kada počinje njegova proizvodnja, pokretati litijum-ion polimerske baterije od 27 kWh i električni motor snage 110 KS (81,4 kW), koji proizvodi velikodušnih 285 Nm okretnog momenta, čime Soul EV postaje prva električna Kia koju će prodavati širom svijeta.

Hank Lee - Soul EV sign-off 1 (Medium)

Gospodin Lee se pridružio razvojnim inžinjerima kako bi vozilo provozali po javnim cestama i potpisali konačnu odluku o voznim osobinama, upravljivosti i performansama po evropskim specifikacijama. Lee, koji je pomno pratio razvoj električnog Soula od samog početka, rekao je da su zbog velikog interesovanja koje u Evropi vlada za Soul EV povećali plan isporuka za Evropu na gotovo 1.000 vozila.

Pored ovog novajlje Kia će u Ženevi predstaviti i novu hibridnu tehnologiju. Hibridni pogon nove generacije, koji je razvijen u Evropi, namijenjen je upotrebi u novim modelima Kia.

Kategorije: Noviteti