Nissan INVITATION koncept

Nissan INVITATION koncept

Nissan je otkrio prve detalje o privlačnom konceptu, koji nudi uvid u kompaktno vozilo sljedeće generacije, predstavnika u B-segmentu, koji će se prodavati uz gradski automobil Micru i inovativni crossover JUKE. Nazvan INVITATION, dinamični koncept, koji će biti prikazan na ovogodišnjem Ženevskom autosalonu (8. – 18. marta), prikazuje neke od inovacija i uzbuđenje koje obećava novi model, čija se prodaja u Evropi planira za 2013.

INVITATION nudi energičan dizajn, donoseći na tržište svježe linije, inovacije i uzbuđenje. Čista fluidnost obrisa nagovještava njegov dinamički potencijal, a zbog poboljšanja efikasnosti nudi najbolju aerodinamiku u klasi. Bočnom stranom automobila dominira karakteristična linija koja profilu nudi veliku dinamičnost s prepoznatljivo oblikovanim prednjim i stražnjim blatobranima, što INVITATIONU daje čvrst stav.

U unutrašnjosti, osvježavajuće otvorena praktičnost kabine kombinovana je s modernošću i impresivnom razinom kvalitete, te svrsishodnih tehnoloških obilježja.

Povezujući naprednu tehnologiju motora, Nissanovu poznatu laganu platformu i aerodinamički efikasnu karoseriju, INVITATION postiže najbolje rezultate u klasi u pogledu potrošnje i emisija. Nissan teži ultraniskoj emisiji CO2 manjoj od 100 g/km za najbolji model, kao i tome da sve ostale izvedbe mogu nositi Nissanovu oznaku Pure Drive. Istovremeno, vrlo agilno upravljanje garantuje da će se po pitanju vozne dinamike INVITATION takmičiti s najboljima u segmentu.

Međutim, INVITATION nije samo lijep automobil koji je zabavno voziti nego je i siguran. Koncept obuhvata i neke od najnaprednijih tehnologija ikad viđenih u B-segmentu, a sve su zamišljene da automobil učine što sigurnijim. Među njima je i Nissanova sigurnosna tehnologija Around View Monitor (AVM), prvi put ugrađena u automobil B-segmenta, koja u velikoj mjeri olakšava vožnju unazad i usporedno parkiranje. Usto, INVITATION također nudi Nissanovu tehnologiju Safety Shield, koja obavještava vozača o tome šta se dešava oko automobila.

INVITATIONOVA kombinacija energičnog vanjskog izgleda, dobro osmišljene unutrašnjosti, naprednih sigurnosnih obilježja, niske potrošnje i dinamičnih performansi dokazuje Nissanovu posvećenost inovacijama i uzbuđenju za sve kupce automobila, bez obzira na to koju vrstu automobila htjeli kupiti.

Za dodatne informacije, fotografije i videosadržaj http://www.newsroom.nissan-europe.com

Kategorije: Noviteti