Nova Kia Cee'd

Nova Kia Cee'd

Kia će na ženevskom auto salonu imati šta pokazati. Nakon što su predstavili concept Track’ster, na red je došla i Kia Cee'd. Iako je Kia polovinom januara objavila prve službene fotografije, tom prilikom Kia je objavila fotografije samo vanjskog izgleda. Kako bi imali kompletnu predstavu o kakvom se automobilu radi Kia je sad objavila i fotografije unutrašnjosti novog Cee'da.

Kao i njego prethodnik novi Cee'd zasnovan je na platformi modela i30, ali promjene su vidljive i osjetljive, pa je tako novi Cee'd dobio veće dimenzije u dužini i širini, što bit trebalo povećati prostor u kabini i prtljažnom prostoru. Novi Cee'd je niži od prethodnika što bi trebalo pozitivno uticati na vozne osobineao automobila.

Kad je riječ o dizajnu ovog modela, Kia je krenula nekim novim dizajnerskim smjerom koji bi mogao biti dobar korak naprijed. Prednja svjetla i nove linije dizajna donijele su moderan i agresivan izgled. Prednja maska sa saćastim usisnicima za zrak sada je integrirana u prednji branik, a tu je i novi logo branda.

Ono što do sada nismo znali jeste kakav je dizajn putničke kabine novog modela. Kia je objavila da će unutrašnjost novog Cee'da biti orijentisana ka vozaču, a da će dizajn biti znatno bolji od unutrašnjosti aktuelnog modela. Takođe, obećali su da će u izradi unutrašnjosti koristiti znatno kvalitetnije materijale koji bi putnicima u Cee'du trebali donijeti premium osjećaj. Kia sa novim Cee'dom želi ozbiljno pomrsiti planove proizvođačima Golfa, Meganea ali i Peugeota 308.

Tehnički podaci nisu dostupni, a dobit ćemo ih vjerovatno nakon službene premijere u Ženevi.

Kategorije: Noviteti