Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK

Nova Toyota Corolla 2019.

Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK

Dvije nove verzije Toyota Corolle imati će svoj svjetski debi na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine – Corolla GR SPORT i Corolla TREK.

Nakon uspješnog lansiranja nove Corolle koja je naišla na pohvale  zahvaljujući svom dinamičnom izgledu i impresivnim voznih karakteristikama, Toyota će u Ženevi predstaviti Corollu GR SPORT, sportsku varijantu koja ubrizgava dozu strasti TOYOTA GAZOO Racinga u ovaj model.

Nakon predstavljanja Yaris GR SPORT-a na prošlogodišnjem Pariškom sajmu automobila, Corolla GR SPORT je drugi model koji se pridružuje Toyotinoj europskoj GR SPORT seriji.

Model će biti dostupan u Hatchback i Touring Sports varijantama, sa izborom 1.8 ili 2.0 litarskog hibridnog pogona. Nova Corolla GR SPORT sa svojim sportskim dizajnom cilja na mlade kupce koji cijene užitak u uzbudljivoj vožnji koju novi model obećava.

Corolla GR SPORT će biti prepoznatljiva po novoj prednjoj rešetki sa tamnom hromiranom završnom obradom, 18-inčnim naplatcima, LED farovima te dvobojnom izvedbom karoserije.

U unutrašnjosti GR SPORT je opremljen sportskim sjedištima specifičnim za ovaj model, u crnoj tkanini, a koja se po želji mogu nadograditi do punih kožnih presvlaka. Pored toga, ima crne i crvene šavove na instrument tabli, upravljaču i mjenjaču.

Corolla GR SPORT će biti u prodaji od januara 2020. godine.

Nova Corolla Trek

Corolla TREK verzija će biti dostupna samo na Touring Sport modelima sa izborom 1.8 ili 2.0 litarskih hibridnih agregata i odražava rastuću popularnost vozila tipa crossover, robusnog izgleda u evropskom C-segmentu.

Dizajnirana da privuče ljude koji uživaju u aktivnom načinu života i aktivnostima na otvorenom, Corolla TREK je pokrenula saradnju između Toyote i Trek Bicycle. Ovo partnerstvo okuplja dva brenda koji imaju slične ekološke vrijednosti kako bi ponudili komplementarna rješenja mobilnosti.

Osnovan 1976. godine, Trek Bicycle je jedan od najpopularnijih svjetskih biciklističkih brendova koji trenutno prodaje oko 1,5 miliona bicikala godišnje na globalnom nivou. Pored proizvodnje visokoučinkovite biciklističke opreme, Trek koristi bicikle da razbije barijere koje sprečavaju ljude da žive sretniji, zdraviji i aktivniji život.

Utvrđujući svoje partnerstvo, Toyota je potpisala ugovor sa Trekom, te će Corolla TREK biti oficijelno vozilo podrške za Trek-Segafredo World Tour muške i ženske timove Treka, tokom europskih biciklističkih trka.

Ciljanjem na porodice koje vode aktivan život, sa hobijima na otvorenom, Corolla TREK ima 20 mm veći klirens. Ona se zasniva na Corolla Touring Sports srednjoj klasi sa jedinstvenim elementima crossover stila, donosi 17-inčne aluminijske naplatke, zatamnjena zadnja stakla, svjetla za maglu i LED farove.

Corolla TREK je opremljena sa 7-inčnim TFT infotainment ekranom, dvoslojnim sjedištima i odgovarajućim dekorativnim elementima.

Corolla TREK se očekuje u prodaji od augusta 2019. godine.

 

Kategorije: Noviteti