Novi Audi A4 na bosanskohercegovačkom tržištu

Promocija novi Audi A4 (b9) 02

Novi Audi A4 na bosanskohercegovačkom tržištu

Nova modelska generacija Audi A 4, od sada je dostupna na tržištu Bosne i Hercegovine.

Novi model, u skladu sa Audijevim geslom „Napredak kroz tehniku“ donosi čitav niz poboljšanja u gotovo svim aspektima ovog vozila. Dizajnerski gledano, odmak nije veliki, ali su novi profili na poklopcu motora i  bočnim stranama, nova, oštrija (single frame) maska hladnjaka, te potpuno nove svjetlosne grupe vidljive i upečatljive. Također, dimenzije su tek neznatno modificirane, pa se razlike između novog i pretgodnog primijete tek kada se ova dva vozila postave jedno uz drugo.

Promocija novi Audi A4 (b9) 03

Ipak razlika ima, a očituju se u manjem otporu zraka, koji sada iznosi Cd = 0,23, te za u prosjeku 120 kg manjoj masi, što će najbolje osjetiti vozači, jer je novi model zamišljen i realiziran tako da ponudi najbolje moguće performanse i najvići nivo udobnosti u svojoj klasi.

Najprodavaniji Audijev model, sada ima i novu ponudu pogonskih agregata, koja započinje sa benzinskim 1.4 TFSI motorom sa 150 KS i 250 Nm okretnog momenta dostupnog u intervalu od 1.500 do 3.500 o/min. Drugu krajnost, što se tiče snage, čini 3.0 TDI motor sa 272 KS i 600 Nm okretnog momenta.

Promocija novi Audi A4 (b9) 04

Unutrašnjost je u odnosu na prethodnu modelsku geberaciju temeljito redizajnirana i nudi više prostora. Prednji dio table sa instrumentima sadrži široku traku sa ventilacionim otvorima i veliku ukrasnu površinu, a centralnu poziciju zauzima veliki displej sa mnogobrojnim informacijama.

U ponudi će biti 4 osnovna nivoa opreme: Basic, Design, Sport i S Line, a veliki broj mogućih opcija će omogućiti da svaki pojedini kupac odabere ono što želi i ono što mu je potrebno. Na tom polju kupcima je u ponudi širok spektar informativno/elektronskih opcija, završno sa vrhunskim Bang & Olufsen sistemom sa 3D zvukom.

Promocija novi Audi A4 (b9) 07

U Audiju posebno ističu da je novi model dostupan u limuzinskoj, kao i Avant (karavanskoj) izvedbi karoserije, što jasno ukazuje na ciljnu grupu korisnika. Također dostupni su modeli sa Tiptronic mjenjačem i pogonom na sve točkove (quattro).

Kupce ipak najviše interesuju cijene po kojima se ovi modeli mogu nabaviti. Tako se npr model sa opremom Base, pokretan 1.4 TFSI motorom može nabaviti za 54.302 KM, dok bi za Audi A4 Avant Sport S Line 3.0 TDI quattro Tiptronic, trebalo izdvojiti 97.756 KM.

Promocija novi Audi A4 (b9) 01

Kategorije: Noviteti