Novi BMW Serije 5 GT na testiranju u realnim uslovima

bmw 5 series gt 2017 spy photo - 2016 - 01

BMW priprema nasljednika za kontraverznu Seriju 5 Gran Turismo

BMW Serije 5 Gran Turismo uskoro bi trebao dobiti nasljednika koji je vrlo popularan na kineskom tržištu, a upravo kinesko tržište je razlog zašto BMW priprema novu generaciju Serije 5 GT (G32). Da je razvoj novog modela u odmakloj fazi pokazuju špijunske fotografije koje su napravljene tokom testiranja novog modela u realnim (hladnim) uslovima. 

Iz dostupnih fotografija može se vidjeti da nova Serija 5 GT neće izgledati glomazno ko prethodni model, te da će imati dosta supušteniji krov što ga čini elegantinijim. Novi model zadržat će formu velikog “liftback-a” zbog čega je funkcionalnost ovog modela na visokom nivou.

bmw 5 series gt 2017 spy photo - 2016 - 02

Na testnom GT modelu koji je uslikan tokom testiranja postavljena je privremena prednja svjetlosna grupa, a za izgled proizvodne verzije morat ćemo još sačekati bar nekoliko mjeseci. Nova generacija Serije 5 GT ima veći prednji i zadnji dio, te drugačiji krov i bočnu siluetu.

Nova BMW Serija 5 GT bit će postavljena ja CLAR platformi, te bi trebala imati manju težinu za oko 100 kg. Tehnički detalji trebali bi biti dostupni početkom oktobra, kada je planirana premijera nove BMW Serije 5 Sedan na Sajmu automobila u Parizu. Nakon Serije 5 Sedan stiže Touring, a zatim GT  izvedba.

bmw 5 series gt 2017 spy photo - 2016 - 03

Kategorije: Noviteti