Opel Ampera-e – Novi revolucionarni električni automobil

Opel Ampera-e – Novi revolucionarni električni automobil

Novo Opelovo električno vozilo s baterijom srušit će ograničenja električne mobilnosti. Ampera-e s pet vrata i pet sjedala imat će veći domet od većine električnih automobila.

Opel će sljedeće godine predstaviti revolucionaran novi električni automobil s baterijom kao još jedan u nizu poteza ovog njemačkog proizvođača u sklopu najveće i najdalekosežnije ofenzive modela u njegovoj povijesti s 29 predstavljenih novih modela između 2016. i 2020. Novi automobil s pet vrata i pet sjedala zvat će se Ampera-e. Neće samo imati duži domet s jednim punjenjem od većine električnih automobila, nego će ga krasiti i pristupačna cijena.

Utemeljena na stručnosti na području elektrifikacije stečenoj s izvornom Amperom koja je 2011. postavila standarde za moderne električne automobile, nova Ampera-e spaja inovativnu električnu mobilnost s revolucionarnim mogućnostima povezivanja i uzbudljivom voznom dinamikom.

Predsjednica uprave i glavna izvršna direktorica GM-a Mary Barra rekla je danas najavljujući Amperu-e na simpoziju CAR u njemačkom gradu Bochumu: „GM i Opel uvijek su smatrali da će električni automobili odigrati ključnu ulogu u mobilnosti budućnosti. Revolucionarna tehnologija Ampere-e važan je korak prema ostvarenju te vizije. Naš novi električni automobil s baterijom još je jedan dokaz Opelove reputacije činjenja inovativnih inženjerskih rješenja dostupnim svima.“

I trendovi poput urbanizacije i zaštite okoline traže nove vrste mobilnosti i alternativnih pogonskih sistema. „Električna vozila imaju potencijal da znatno pridonesu zaštiti klime i smanjenju emisija“, rekao je glavni izvršni direktor Opel grupe dr. Karl-Thomas Neumann. „Nova Opelova Ampera-e otvorit će put prema električnoj mobilnosti rušenjem ograničenja visoke cijene i kratkog voznog dometa.“

Jedinstvene kompaktne proporcije Ampere-e pogoni plosnat paket baterija smješten ispod unutrašnjeg poda. Učinkovito pakiranje baterije omogućuje i prostranu kabinu, što pak garantuje udoban smještaj pet putnika i prtljažni prostor usporediv s onim kod automobila kompaktne klase.

Ampera-e dolazit će i s nagrađivanim ličnim pomoćnikom za povezivanje i usluge Opel OnStarom te informacijsko-multimedijskim tehnologijama i mogućnostima povezivanja koje će jednostavno integrirati pametne telefone i druge elektroničke uređaje s vozilom.

 

Kategorije: Noviteti