Prve detaljne slike modela Škoda Karoq

Prve detaljne slike modela Škoda Karoq

Netom prije njegove svjetske premijere češki proizvođač automobila omogućio je prvi uvid u svoj novi kompaktni SUV Škoda Karoq. Jasno su prepoznatljivi novi emocionalni i dinamični stilski elementi SUV-vozila marke Škoda.

Škoda Karoq posjeduje markantan karakter i kristalne elemente koji demonstriraju kako snagu i robusnost tako i eleganciju. Veće dimenzije značajno povećavaju udobnost u vožnji za putnike te poboljšavaju kapacitet utovara.

Emocionalni i dinamični dizajn novog modela Škoda Karoq s brojnim kristalnim elementima u potpunosti je u znaku novih stilskih elemenata SUV-vozila marke Škoda. Prednji dio vozila očarava markantnim trodimenzionalnim dizajnom. Rešetka hladnjaka uokvirena hromiranom letvicom sastoji se od okomitih dvostrukih lamela te oblikuje trapezni profil tipičan za SUV modele marke Škoda.

Dizajn glavnih svjetala inspiriran je tradicionalnim češkim umijećem ručne izrade stakla. Kristalno brušena LED glavna svjetla i “trepavice” s osam zraka sliku vozila čine jedinstvenom. Na poklopcu motora blista veliki logotip Škoda.

LED tehnologija koristi se i kod stražnjih svjetala, stop svjetala i svjetala za maglu. Koncept dizajna ističe ravna stražnja svjetla klinastog oblika, čiji je vanjski segment integriran u bočni okvir, dok je unutrašnji segment integriran u poklopac prtljažnika. Stražnja svjetla dizajnirana su u obliku slova C koji je tipičan za marku Škoda.

Kompaktni SUV dugačak je 4.382 milimetra, širok 1.841 milimetar i visok 1.605 milimetara. Dugi međuosovinski razmak od 2.638 milimetara (2.630 milimetara kod verzije s pogonom na sve točkove) modelu Škoda Karoq osigurava udobno ležanje na cesti te istovremeno ukazuje na izuzetno bogatu ponudu prostora.

Marka Škoda simbol je nesvakidašnjih proporcija. To se odnosi i na novi Škoda Karoq. Njegov prtljažnik nudi kapacitet od 521 litre kada je stražnja klupa u uspravljenom položaju. S preklopljenom stražnjom klupom kapacitet se povećava na 1.630 litara.

U kombinaciji s opcijskim stražnjim sjedištima VarioFlex utovarni prostor postaje varijabilan te nudi kapacitet između 479 i 588 litara. Sistem VarioFlex sastoji se od triju zasebnih stražnjih sjedišta, koja se mogu pojedinačno pomicati i kompletno demontirati – kapacitet utovarnog prostora kompaktnog SUV-a može se na taj način povećati na 1.810 litara.

Unutrašnjost prezentira potpuno novo koncipiranu armaturnu ploču podijeljenu na visoko gornje i usko donje područje – podjela koja je posebno uočljiva na velikim dekorativnim površinama na strani suvozača. Dekorativne letvice u vratima preuzimaju ovaj dizajnerski pristup.

Snažni, okomiti elementi utječu na dizajn modela Škoda Karoq. Četiri velike mlaznice za zrak smještene su okomito, pri čemu dvije srednje mlaznice uokviruju bočne strane monitora u vozilu. LED ambijentalno osvjetljenje predstavlja još jedan vrhunski dodatak u unutrašnjosti velikih dimenzija. Izuzetno tanki svjetlosni vodiči nalaze se na gornjem rubu četiriju letvica vrata te su prisutni i na armaturnoj ploči. Vozač može kontrolisati jačinu osvjetljenja, a ono se može namjestiti u deset različitih boja.

U okviru svoje Strategije budućnosti 2025 marka Škoda dosljedno će nastaviti razvoj palete modela tokom narednih godina. Marka se pritom ponajprije koncentrira na proširenje ponude SUV modela. S modelom Škoda Kodiaq na međunarodna je tržišta tek nedavno uveden novi veliki SUV model. Kompanija sada s modelom Škoda Karoq definira sljedeću prekretnicu. Novi kompaktni SUV slavi svoju svjetsku premijeru 18. maja Stockholmu.

Kategorije: Noviteti