Seat Arona probija led u Volkswagen grupaciji

Seat Arona probija led u Volkswagen grupaciji

Seat Arona novi je crossover model koji je napravljen na mehaničkoj platformi Ibize, od koje je duži, viši i nudi više prostora u putničkoj kabini.

Seat će tako sa novim kompaktnim modelom u B segmentu prvi probiti led u Volkswagen Grupaciji. Novi Seat Arona model napravljen je na MQB A0 mehaničkoj platformi koju dijeli sa Ibizom, odnosno novim Polom.

Seat Arona od Ibizie je duža 79 milimetara i viša 99 milimetra. Povećana je i unutrašnjost pa tako Arona nudi prtljažnik od 400 litara što je 45 litara više od prtljažnika Ibize. Gledajući ove brojke jasno je da se radi o znatno većem automobilu u odnosu na Ibizu. Za novi model Seat je pripremio veliki broj mogućnosti za personalizacije što uključuje izbor od 68 kombinacija boja.

Za pokretanje novog modela na raspolaganju će biti benzinski 1.0 TSI motori sa 95 i 115 KS u kombinaciji sa šest stepenim ručnim i sedam stepenim DSG mjenjačem. U ponudi će biti i najnoviji 1.5 TSI sa 150 KS sa funkcijom deaktiviranja cilindara, a on će pokretati “FR” model.

Za ljubitelje dizelaša tu je poznati 1.6 TDI sa 95 i 115 KS, sredinom sljedeće godine očekuje se i verzija na gas sa 1.0 TGI motorom.

Kategorije: Noviteti