Fiat 500 Garage Italia Customs – Star Wars saga

Fiat 500 Garage Italia Customs 01

Fiat 500 Garage Italia Customs – Star Wars saga

Nakon što je na Los Angeles Auto Showu Garage Italia Customs Style Centre predstavio Fiat 500e Stormtrooper, Star Wars saga se nastavlja.

Inspirisani filmskom sagom o Ratovima zvijezda, Garage Italia Customs Style Centre iz Milana, predstavili su Fiat 500e Stormtrooper u crno/bijeloj boji, sa stilskim detaljima koji se nastavljaju i u unutrašnjosti, a „invazija“ 12 ovako pripremljenih vozila bit će predstavljena i u Španiji, Njemačkoj, Danskoj, Velkoj Britaniji i Turskoj.

Fiat 500 Garage Italia Customs 02

Kao nastavak, upriličene su i izvedbe nazvane R2-D2 i BB-8 inspirisane popularnim robotima, viđenim u filmu The Force Awakens, a koje će pratiti premijere u Švicarskoj.

Veliki napor uložen je kako bi oštećenja na robotima bila vidljiva i na automobilima, što je postignuto primjenom nove „aerography technique“ tehnike bojenja. Unutrašnjost je također jasno stilizirana, a poseban đarm daju ručno šiveni detalji, za koje je korištena Alcantara®.

Fiat 500 Garage Italia Customs 03

Iako se po tehničkim specifikacijama ova vozila ne razlikuju od onih koje se mogu vidjeti svakodnevno, sasvim je sigurno da će privući veliku pažnju.

Fiat 500 Garage Italia Customs 04

Kategorije: Tuning