Formentor Cupra nadograđen od ABT-a na 370 KS

Cupra Formentor, ABT tuning

Formentor Cupra nadograđen od ABT-a na 370 KS

ABT Sportsline specijaliziran je za preradu vozila iz Volkswagen grupacije te je proširio svoj portfelj sa Cupra Formentor modelom.

Zahvaljujući novoj upravljačkoj jedinici motora i povećanom pritisku turbo punjača, njemački tjuner povećao je snagu 2,0-litrenog TSI motora za 60 KS i 50 Nm okretnog momenta, pa sada španski sportista raspolaže sa 370 KS i 450 Nm. Ovom nadogradnjom, sprint od 0 do 100 km/h prema ABT-u traje 4,6 sekundi, dok je maksimalna brzina i dalje ograničena na 250 km/h.

Ispušni ABT sistem koji poboljšava zvuk automobila ima 102 mm ispušne cijevi, također je dostupan za Formentor. Druga opcija je opružni komplet za aktivni ovjes koji smanjuje razmak od tla za do 35 mm, a pritom ostavlja mjesta pod lukovima za nove točkove.

Cupra Formentor, ABT tuning

Pokazni Formentor nalazi se na 20-inčnim Sport GR legura točkovima, s površinom koja je obrađenom dijamantom. Točkovi su opcionalno dostupni i u mat crnoj boji, a ABT nudi i svoje 20-inčne FR i 19-inčne točkove DR i ER-C.

U katalogu ABT-a za sada nema drugih dijelovi za Cupra Formentor, ali računamo da bi se u budućnosti mogli naći nadogradnje eksterijera i unutrašnjosti.

Cupra Formentor, ABT tuning

Kategorije: Tuning