Porsche Macan u preradi Prior Design dobio mišićavi body kit

porsche macan prior design 01

Porsche Macan u preradi Prior Design dobio mišićavi body kit

Porsche SUV visokih performansi sada je dostupan mišićavim Prior Design body kitom.

Kompaktni SUV iz Stuttgarta dobio je novi PD600M body kit od tunerske kuće Prior Design koji Macanov izgled čini agresivnijim te mu donosi aerodinamička poboljšanja. Za mišićav izgledu koji ga sada krasi zaslužan je novi prednji branik s novim usisnicima zraka za hlađenje motora, a koji poboljšava i “downforce” na prednjoj osovini.

porsche macan prior design 02

Za impozantan bočni izgled Porsche Macana Prior Design je pripremio istaknute pragove te znatno šire i veće točkove. Vizuelne promjene zahvatile su i zadnji dio automobila gdje je postavljen krovni spoiler te još jedan manji spoiler na vratima prtljažnika. Svi dodatni elementi napravljeni su od Dura-Flex smjese staklenih vlakana koja prema riječima Prior Desinga imaju “izvrsnu kvalitetu”.

porsche macan prior design 03

Prior Design stručnjaci zamijenile su standardne aluminijumske felge sa masivnim 22-inčnim Vossen točkovima na koje su postavljene gume Continental SportContact 6.

porsche macan prior design 04

Prior Design obezbjedio i druge dodatne elemente, uključujući i doplativi ispušni sistem napravljen od nehrđajućeg čelika opremljen sa “tihim” režimom rada. Takođr uz dodatnu doplatu, Macan je moguće opremiti i zračnim H&R ovjesom, koji pritiskom na taster, može smanjiti visinu vozila za 35 mm.

porsche macan prior design 06

Kategorije: Tuning