TechArt Porsche zvijeri spremne za Ženevu 2017.

TechArt Porsche zvijeri spremne za Ženevu 2017.

Njemačka tunerska kuća TechArt na predstojećem sajmu automobila u Ženevi predstavit će svoj GrandGT program za modifikaciju nove generacije Porsche Panamere Turbo.

TechArt je za Grand GT pripremio aero body kit koji donosi novi prednji branik sa integrisanim spojlerom i velikim otvorima za usis zraka, set obloga za pragove, proširenja blatobrana, izmjenjeni zadnji branik sa difuzorom, bočne otvore za zrak, okvire svjetala i nove aluminijumske točkove od 22 inča.

Promjene su zahvatile i unutrašnjost koja je restilizovana, a za izradu korišteni su i novi materijali: koža, detalji od ugljičnih vlakana i aluminijuma. Pored vizuelnih promjena poboljšane su i performanse zahvaljujući kitu za pojačanje motora. Jedna od elemenata koji je zaslužan za povećanje snage je i novi TechArt sportski ispušni sistem.

TechArt će u Ženevi predstaviti i GTstreet R Cabriolet, modifikovani 911 Turbo S Cabrio model koji je pojačan na 720 KS i 920 Nm. Ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,7 sekunde i postiže najveću maksimalnu brzinu od 340 km/h. Na izložbenom prostoru svoje mjesto imat će i TechArt Coupe što je Porsche 718 Cayman S pojačan na 400 KS. On se hvali ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 3,9 sekunde i maksimalnom brzinom do 296 km/h.

Tu je i jubilarni model, TechArt Magnum Sport Edition “30 Years” (Cayenne Turbo). Na kraju izloženu ponudu zaokružit će pojačani mode Porsche Macana sa 2.0 litarskim motorom koji će raspolagati sa 300 KS i 400 Nm.

Kategorije: Auto sajam, Tuning