Neočekivano velika potražnja za Daihatsu Copen roadster modelom!

daihatsu copen roadster 2014 - 01

Neočekivano velika potražnja za Daihatsu Copen roadster modelom!

Novi Daihatsu Copen u Japanu je zvanično najavljen 19. juna ove godine, a od tada ga je moguće i naručiti. Prema zvaničnim podacima u periodu od svega mjesec dana zaprimljeno je preko 4.000 narudžbi čime je plan o proizvodnji 700 vozila mjesečno premašen gotovo 6 puta još i prije početka proizvodnje.

daihatsu copen roadster 2014 - 02

Također, potrebno je istaći da su gotovo 80 %  naručilaca muškarci mlađe životne dobi, te da je preko 70 % vozila naručeno sa novim CVT mjenjačem. Očigledno je ovaj mali roadster privukao veliku pažnju, što će sasvim sigurno ubrzati planove za njegovu proizvodnju te podstaći na bogatiju ponudu opreme za individualizaciju.

daihatsu copen roadster 2014 - 03

Jasno je da mlađi korisnici traže vozilo koje će uz nisku cijenu imati i niske troškove održavanja, te nisku potrošnju goriva koju će realizirati mali trocilindarski motor radne zapremine 660 ccm, a koji uz pomoć turbo punjača razvija 64 KS i 92 Nm okretnog momenta.

daihatsu copen roadster 2014 - 04

Iako za sada ne postoje planovi za plasman Copena u Evropu, odnosno Veliku Britaniju, naglašeno je da je prethodni model koji se prodavao na ovom tržištu, bio najjeftini roadster 2004. godine te da je postigao zapažene prodajne rezultate.

daihatsu copen roadster 2014 - 05

Kategorije: Vijesti