Novi Audi TT stiže sa još snažnijim motorima i bogatijom opremom!

Novi Audi TT stiže sa još snažnijim motorima i bogatijom opremom!

Audi TT model u coupe i roadster izdanju uskoro dobiva blago osvježenje izgleda, bogatiju opremu i nove motore.

Audijev već legendarni TT model na tržištu se nalazi 20 godina. Aktuelna generacija za narednu modelsku godinu dobit će blago osvježenje dizajna, ali znatno veće promjene dobit će u vidu standardne opreme koja će biti bogatija i motora koji će biti znatno efikasniji.

Ponuda motora bazira se na 2.0 litrenom TSI četverocilindrašu dostupnom u dvije izvedbe, 40 TFSI, sa 197 KS i 320 Nm i 45 TFSI sa 245 KS i 370 Nm. Slabija izvedba motora snagu prenosi isključivo na prednje točkove, dok je za snažniju izvedbu osiguran opcioni quattro pogon na sve točkove. Motor će biti uparen sa ručnim mjenjačem sa šest stepeni prijenosa, a opciono će biti ponuđen i S Tronic sa dvije spojke i sedam stepeni prijenosa.

Osvježenje je dobila i TTS sportska izvedba koju pokreće također 2.0 Litreni TFSI motor snage 306 KS i 400 Nm okretnog momenta. Ovaj model serijski je opremljen sa quattro pogonom i sedmostepenim automatskim S Tronic mjenjačem.

Dizajnerske promjene donose novu rešetku motora, veće usisnike zraka koji mu daju još agresivniji izgled, a slične promjene napravljene su na zadnjem dijelu automobila koji je dobio novi odbojnik i nove završetke ispuha.

Bogatija serijska oprema sada uključuje Audi drive select, Audi Virtual Cockpit, multifunkcionalni upravljač, senzor za kišu i automatsko paljenje svjetala već u osnovnom modelu.

Jubilarni dvadeseti rođendan ovog modela Audi će proslaviti sa posebnom serijom koja će nositi oznaku “Audi TT 20 years”. Ona će biti ograničena na 999 primjeraka i imat će brojne dizajnerske detalje koje će preuzeti direktno sa izvornog koncepta Audija TT iz 1995. Jedan od tih detalja bit će specifična siva boja. Ova ograničena serija bit će opremljena i sa Matrix OLED zadnjim svjetlima, 19 inčnim točkovima, završecima ispuha od nehrđajućeg čelika i jedinstvenim oznakama.

Kategorije: Vijesti