Novi PEUGEOT 408 na završnim testiranjima!

PEUGEOT 408 phev spy

Novi PEUGEOT 408 na završnim testiranjima!

Novi PEUGEOT 408 prolazi kroz posljednje faze testiranja prije službenog predstavljanja. Cilj je jasan, postići izvrsne rezultate!

Do službenog predstavljanja 22. juna, novi PEUGEOT 408 pojavljivat će se u zamaskiranom izdanju kako bi se sakrili njegovi detalji. K tome će i dalje prolaziti najstroža testiranja kako bi sve bilo spremno za početak serijske proizvodnje na jesen. Novi automobil mogao bi nadići očekivanja, budući da program njegove validacije uključuje iznimno precizan protokol koji se sastoji od testiranja na cesti, stazi, u laboratoriju te na namjenskim ispitnim stolovima. Cilj: beskompromisna kvaliteta i izvrsnost od prvih proizvedenih primjeraka.

Završne provjere u cilju osiguranja izvrsnosti

Kako bi se postigla izvrsnost u pogledu performansi i kvalitete, vozilo je u različitim fazama razvoja potrebno podvrgnuti čitavom nizu testiranja i ispitivanja. Najprije se uz pomoć iznimno naprednih računalnih programa provode različite simulacije koje omogućuju brži razvoj uz što učinkovitije korištenje resursa. Prije nešto više od godinu dana pokrenut je i Plan interne validacije (Internal Validation Plan – IVP) koji uključuje niz testova za svaki pojedini dio i modul vozila.

Timovi odgovorni za validaciju dobili su strogo kamuflirane prototipe novog modela PEUGEOT 408: kako bi iluzija bila potpuna, ispod kamuflažnih naljepnica čija grafika iskrivljuje poimanje linija i dimenzija dodani su plastični i pjenasti elementi.

Testni primjerci modela PEUGEOT 408 ukupno su prešli gotovo 1.100.000 km u svim mogućim uslovima, na svim vrstama cesta i u najrazličitijim klimatskim uslovima. Prelazak preko gazova, asfaltiranih i neravnih cesta, šljunčanih staza, vožnja po ekstremnim vremenskim uslovima kao što su vrućina i hladnoća, danju i noću… Baš sve je višestruko testirano, ispitano i ocijenjeno. Svaki kilometar vožnje u tim ekstremnim uslovima jednak je nekoliko desetaka kilometara prijeđenih u normalnoj vožnji.

S vremenom i ovisno o zahtjevima testiranja, kamuflaža novog modela postaje sve jednostavnija. Međutim, skriveni od očiju javnosti, na ispitnim stolovima, u laboratorijima i u zračnim tunelima, nezamaskirani testni modeli prolaze brojna druga testiranja, često mnogo stroža od onih cestovnih. Na ispitnom stolu s četirima stupovima simuliraju se najekstremnija opterećenja kako bi se utvrdilo koji su elementi konstrukcije kritični s obzirom na zamor: nemoguće je da osoba za upravljačem izdrži opterećenje kojemu je vozilo podvrgnuto tijekom takvog ispitivanja.

PEUGEOT 408 phev spy

„Naš je cilj izvrsnost. Povrh temeljne tehničke kvalitete novog modela PEUGEOT 408 ispitujemo i njegove performanse u različitim situacijama s kojima bi se njegovi korisnici mogli susresti. Kada vozila testiramo na cesti, u laboratorijima i na ispitnim stolovima, pred njih postavljamo najveća moguća ograničenja. A da bismo postigli izvrsnost kojoj toliko stremimo, pred sebe postavljamo iznimno visoke zahtjeve. Pravo je zadovoljstvo naporno raditi na ovom projektu. Svi u timu zaljubljeni smo u novi model PEUGEOT 408”, dodaje Emmanuel LAFAURY, voditelj projekta za razvoj modela PEUGEOT 408.

Privlačna silueta nove generacije modela peugeot

Ispod najnovije kamuflaže novog modela 408 nazire se dinamična coupé-limuzina s povišenim razmakom od tla, velikim kotačima i mačjim stavom svojstvenim modelima marke.

Novi PEUGEOT 408 dizajniran je kako bi ponudio pravi užitak odgovorne vožnje, a njegova aerodinamična svojstva u potpunosti su dorađena kako bi se optimizirao prodor zraka iz svih uglova.

Novi model marke PEUGEOT nadilazi sva očekivanja! Tržištu će biti predstavljen pod nazivom PEUGEOT 408, osim u Kini gdje će se prodavati pod nazivom 408X.

Kategorije: Vijesti