Novi Pulsar i Nismo glavne zvijezde Nissanove bogate ponude na sajmu u Parizu

nissan-pulsar-completes-the-companys-line-up-at-paris-photo-gallery_mlada1

Novi Pulsar i Nismo glavne zvijezde Nissanove bogate ponude na sajmu u Parizu

Ambicija, samopouzdanje i strast tri su glavna obilježja Nissanovog izložbenog prostora na Pariškom sajmu automobila 2014. U centru pažnje je potpuno novi Pulsar, automobil kojim se Nissan vraća u C segment. Dolaskom novog Pulsara, Nissanova ponuda postaje najsnažnija i najpotpunija dosad.

Pulsar spaja najveći prostor u unutrašnjosti i praktičnost, te nastavlja s provođenjem Nissanove odluke o uvođenju nove tehnologije u segment. Uz inovacije kao što su sistem za kočenje u nuždi i LED svjetla, Pulsar je opremljen i nagrađivanim sistemima Around View Monitor i Safety Shield, sveobuhvatnim paketom sigurnosnih tehnologija koji obuhvata sistem za otkrivanje pokretnih objekata, još neviđen u toj klasi.

nissan-pulsar-completes-the-companys-line-up-at-paris-photo-gallery_mlada2

U Parizu su izložene sve izvedbe modela Pulsar, među njima i najsnažnija sa 190 KS, koja se ističe jedinstvenim dizajnerskim obilježjima. U skladu s temom performansi je i dramatična dizajnerska studija Pulsar Nismo. Taj koncept pokazuje sportski potencijal Pulsara i kombinuje upečatljiv izgled s brojnim brižljivo konstruisanim Nismo rješenjima za bolje performanse i aerodinamičnost.

Predstavljanje novog Pulsara dvanaesta je premijera novog modela u isto toliko mjeseci, što je zaista nevjerovatno dostignuće. Istovremeno, uspješnim početkom prodaje novog električnog monovolumena e-NV200 Nissan potvrđuje vodeći položaj u sektoru vozila bez emisija i predanost dovođenju autonomnih vozila na tržište do 2020.

Nissan-Pulsar-PLACEMENT

Na ovogodišnjem Pariškom sajmu, istaknut će se i konstantni razvoj marke Nismo, koja ove godine slavi tridesetu godišnjicu osnivanja. Osim koncepta Pulsar Nismo, Nissan otkriva i potpuno obnovljen 370Z Nismo. Novi model ističe se brojnim konstruktorskim i dizajnerskim novostima koje zajedno donose još oštrije i zabavnije vozačko iskustvo. Još jedan novi Nismov model, koji će sigurno ubrzati puls posjetilaca Pariškog sajma je novi Juke Nismo RS sa 218 KS i brojnim inženjerskim i dizajnerskim rješenjima za još dinamičniju vožnju u odnosu na Juke Nismo.

Automobili nisu jedino što čini Nismo jednom od najuzbudljivijih i najnaprednijih marki sportskih automobila, što dokazuje i inovativni telemetrijski sistem NissanConnect Nismo Plus, koji omogućava vlasnicima modela GT-R Nismo da svoje vozačke rezultate sa staze ponove u udobnosti svog doma putem Sonyjeve videoigre Gran Turismo 6. Brojnim mogućnostima kojima vozači mogu analizirati tehniku vožnje NissanConnect Nismo Plus omogućava profesionalnu telemetriju po pristupačnim cijenama.

nissan-pulsar-nismo-concept-2014-paris-auto-show_100483389_m

Nissanova želja i strast da promijeni način na koji se automobili osmišljavaju, dizajniraju i upotrebljavaju naglašena je predstavljanjem konceptnih automobila IDx Freeflow i IDx Nismo. Nissanov popis debitanata na Pariškom salonu automobila zaokružuje nova posebna serija modela Qashqai. Nova posebna izvedba SV1, kojom Nissan obilježava uspjeh modela Qashqai, predvodnika na tržištu, kupcima donosi još više tehnologije. SV1 serijski je opremljen raznovrsnom opremom za veću sigurnost i udobnost, uključujući Nissan Safety Shield i Around View Monitor.

Nissanov ambiciozan plan razvoja novih modela i uspjeh aktuelne palete modela rezultirali su rekordnom proizvodnjom u Evropi. Zahvaljujući sve većem broju modela dostupnih na sve više tržišta, Nissan je na dobrom putu da do 2016. postane vodeća azijska marka u Evropi. Ključ tog uspjeha leži u sve većem broju Nissanovih tvornica u Rusiji, Španiji i Velikoj Britaniji. Prodaja i tržišni udjel u porastu su na većini tržišta u Evropi, gdje Nissan ima 3,7 posto ukupnog tržišta. Nissan je 2013. u Evropi prodao 664 471 vozilo, a za 2014. cilj je 780.000 prodanih vozila. Tri najveća Nissanova tržišta u Evropi su Rusija, Velika Britanija i Francuska.

Nissan Pulsar Nismo Concept

 

Kategorije: Vijesti