Novi Renault Mégane uspješno predvodio Drugi Banjalučki Polumaraton

Renault Megane maraton banjaluka 2016 (02)

Novi Renault Mégane uspješno predvodio Drugi Banjalučki Polumaraton

Uspješno je završen Drugi Polumaraton Banja Luka, a pored profesionalne organizacije i velikog broja učesnika sponzorsku podršku manifestaciji pružio je ovlašteni Renault uvoznik AK UNION Banja Luka sa novim Méganom, koji je predvodio ovogodišnji polumaraton kao oficijelno vozilo.

Više od 5.000 učesnika, mahom rekreativaca, među kojima su se našla i četiri olimpijca, više od 40 profesionalaca i čak 100 štafetnih timova, uspješno je istrčalo 21 km na Drugom banjalučkom polumaratonu. Za razliku od prošle godine, kada je službeno i pokrenuta ova sportska manifestacija u gradu na Vrbasu, ovogodišnji polumaraton je protekao u znatno bogatijoj sponzorskoj podršci.

Kao društveno odgovorna kompanija i brand koji u svom DNK ima ”upisan” sportski duh, ovlašteni uvoznik za Renault vozila AK UNION iz Banja Luke i Renaultova perjanica u kompaktnoj klasi – novi Mégane, znalački su prepoznali snagu ove manifestacije i bezrezervno joj pružili podršku.

Naime, atraktivni Mégane je imao lidersku ulogu službenog vozila ovogodišnje trke, te je kao istinski sportista u duši sa značajnim utjecajem Renaultovog Sport odjela koji već pune četiri decenije uspješno žari i pali svjetskim motorsport borilištima, predvodio rijeku rekreativaca, ali i profesionalnih trkača na ovogodišnjem polumaratonu.

Drugi Banjalučki Polumaraton omogućio je gradu na Vrbasu, ali i cijeloj regiji da postane značajna i prepoznatljiva sportska manifestacija na sportskoj mapi Evrope, zbog čega će AK UNION i u budućnosti biti dostupan kao ozbiljan partner i ruka podrške sa svim novim Renault modelima.

Kategorije: Vijesti