Od koncepta do stvarnosti

Nissan predstavlja limitiranu seriju Jukea-R

Nissan je najavio da će se njegov inovativni crossover Juke-R moći po narudžbi kupiti u vrlo ograničenom broju primjeraka. Juke-R s motorom od 3,8 litara i najvećom brzinom od 260 km/h svoju je premijeru u januaru doživio u Dubaiju i privukao ogromnu pažnju, a Nissan je dobio tri čvrste narudžbe za taj automobil. Dva su automobila naručili uglednici iz visokog društva Dubaija. Nissan će po narudžbi izraditi još takvih automobila, a narudžbe će primati iduće četiri sedmice. Dok se originalni Juke-R bazirao na podvozju MY10 GT-R, nova će serija koristiti pogon i šasiju MY12 GT-R. Prva će tri automobila svojim vlasnicima biti isporučena krajem ljeta.

Gareth Dunsmore, marketinški stručnjak zadužen za Juke izjavio je: “Juke-R izvorno je bio poseban koncept namijenjen spajanju dvaju Nissanovih najinovativnijih modela. Međutim, reakcija na automobil u Dubaiju je bila nevjerovatna – ljudi su ga htjeli kupiti na ulici! Uz tako veliko oduševljenje i tri čvrste narudžbe, odlučili smo da automobil uđe u proizvodnju. Ne možemo razočarati ljubitelje koji toliko žarko žele automobil imati u svojoj zbirci. Juke-R postao je pravi fenomen.”

Svako ko želi iskazati svoje zanimanje za Nissanov najinovativniji crossover može to učiniti na Internet stranici [email protected].

Nissan je najavu limitirane proizvodnje potkrijepio objavljivanjem najave filma na Internet adresi http://www.facebook.com/NissanJukeOfficial. Glavna zvijezda je naravno Juke-R.

Film Desert Nemesis prati Nissanovog prvog pobjednika GT Akademije Lucasa Ordoneza, kako se najboljim superautomobilima na svijetu utrkuje u uzbudljivim uličnim utrkama poput onih u igrici „Need for Speed“. U Desert Nemesis nagrađivani režiser Rob Kaplan zabilježio je buku i uzbuđenje koje mišićavi Juke-R stvara u uličnim utrkama s najglasnijim i najslavnijim protivnicima. Ispreplićući filmske prizore sa snimkama igrača koji se pretvorio u profesionalnog vozača pa najuzbudljivije superautomobile na svijetu vozi ulicama ekskluzivne marine u Dubaiju, Kaplan nudi mogućnost da vidimo kako Juke-R pronalazi svoje mjesto u svjetskoj eliti.

Više detalja o Jukeu-R i Desert Nemesis možete pronaći na Internet adresi: http://www.facebook.com/NissanJukeOfficial ili na http://www.newsroom.nissan-europe.com/

Kategorije: Vijesti