Opel Insignia Country Tourer: Avanturist sada i s pogonom na prednje točkove

Opel Insignia Country Tourer 01

Opel Insignia Country Tourer: Avanturist sada i s pogonom na prednje točkove

Nova Opel Insignia Country Tourer, avanturist među Insigniama, koji krasi dojmljiv, dinamičan dizajn i vrhunske performanse, sada je dostupan i s pogonom na prednje točkove. Ovaj robusni karavan srednje klase može se upariti s novom generacijom 1.6 ECOTEC turbo motora s izravnim ubrizgavanjem i 125 kW/170 KS ili pak dvolitarskim turbo dizelskim motorom sa 120 kW/163 KS.

Tako će ljubitelji Insignije kojima se više sviđa stil karakterističan za off-road vozila sa štitnicima karoserije i podvozja te naglašenim blatobranima i dvostrukom ispušnom cijevi (s turbo motorom 1.6 ECOTEC s izravnim ubrizgavanjem) kojima nužno ne treba pogon na sve točkove moći odabrati izvedbu sa samo prednjim pogonom, smanjujući tako potrošnju goriva i CO2 emisije. Kupci će kao prednost prepoznati i posebno privlačnu početnu cijenu Insignije Country Tourer sa dvolitarskim turbo dizelskim motorom od 239.000 kn, što je zbog povoljnijeg trošarinskog razreda 35.000 kn manje od verzije s pogonom na sve točkove.

Opel Insignia Country Tourer 02

„Ponudivši Insigniju Country Tourer s pogonom na prednje točkove učinili smo naš model srednje klase još privlačnijim kupcima“, rekao je Peter Christian Küspert, član Opelova upravnog odbora za prodaju. „Naš je avanturist doista dojmljiv zahvaljujući svojem svrhovitom izgledu, a uz pogon na prednje točkove sada će se svidjeti kupcima Insignije koji žele stil tipičan za Country Tourer premda će vozilo koristiti uglavnom za gradsku vožnju i vožnju autocestom.“

Insignia Country Tourer 2.0 CDTI uz pogon na prednje točkove, šesterostupanjski ručni mjenjač i tehnologiju Start/Stop troši samo 4,5 litre dizela na 100 km, što je oko 20% manje od usporedive verzije s pogonom na sve točkove. To neće pozitivno utjecati samo na troškove goriva, nego i na očuvanje okoliša – naime, emisija ugljikova dioksida ovog modela iznosi samo 119 g/km pa je Insignia Country Tourer 2.0 CDTI nositeljica najbolje oznake energetske učinkovitosti A+.

Opel Insignia Country Tourer 03

Kategorije: Vijesti