Opel sa Corsom nastavlja širiti GSI porodicu

Opel sa Corsom nastavlja širiti GSI porodicu

Nakon što je modelu Insignia Opel dodao značku GSI, isto je odlučio napraviti i sa modelom Corsa.

Sportski užitak za ne preveliku svotu novca, ideja je koja se krije iza Opel Corse GSi. OPC i dalje ostaje vrhunac ponude, a GSi nudi nešto manje konja i opreme, ali još uvijek puno zabave za volanom. Corsa GSI bazirana je na trovratnoj izvedbi Corse, ali ima dorađen ovjes i agresivniji izgled.

Na prednjem dijelu automobila dominiraju veliki usisnici i maska sa uzorkom saća, a sa strane se ističu prošireni pragovi. Na zadnjoj strani nalazi se veliki spojler koji zaokružuju priču te hromirani ispuh. Corsa GSI dobila je jače kočnice kao i tvrđe opruge te drukčije podešene amortizere. Automobil je postavljen na 18 inčne točkove što poboljšava vozne karakteristike.

U unutrašnjosti automobila nalaze se Recaro sportska sjedišta, kožom presvučen volan i aluminijske papučice. Opel još uvijek nije objavio podatke o performansama, ali se može očekivati da će Corsa slijediti istu filozofiju kao i nedavno predstavljena Insignia GSI. To znači kako će za pokretanje koristiti najsnažniji motor u ponudi običnih, ne-OPC, modela. U Corsinom slučaju to će biti 150 KS snažan 1,4-litreni turbobenzinac.

Razvoj snažnijih OPC modela izgleda kao da je zastao nakon što je PSA preuzeo Opel, ali dobro obaviješteni izvori kažu kako sportske inačice Astre i Corse nisu potpuno zaboravljene. Opel Corsa GSI u prodaji bi se trebala naći u drugoj polovini godine kada će biti poznate i njezine tačne specifikacije, kao i cijena.

Kategorije: Vijesti