Peugeot nastavlja sa razvojem novih 508 i 208 modela

Peugeot nastavlja sa razvojem novih 508 i 208 modela

Peugeot nastavlja sa razvojem novih modela, a tokom testiranja u realnim uslovima snimljen je novi 508 model.

Peugeot priprema novi 508 model koji je u fazi testiranja na javnim putevima. Model kojeg će naslijediti predstavljen je 2011. godine, a prvu modernizaciju dobio je 2014. godine.

Novi Peugeot 508 bit će zasnovan na EMP2 modularnoj platformi koja će mu omogućiti smanjenje težine i povećanje efikasnosti. Inače, EMP2 platforma je Peugeotovo rješenje poput MQB kod Volkswagena.

Glavna promjena mogla bi biti sama izvedba automobila, pa bi novi model mogao trebao stići u liftback izvedbi, za razliku od prethodnika koji je bio u sedan izvedbi. Očekuje se da će novi 508 biti luksuzniji sa kvalitetnijim materijalima i boljom opremom.

Za pokretanje novog 508 modela bit će zadužena aktuelna ponuda benzinskih i dizelskih motora, a očekuje se i hibridna izvedba koja će kombinovati benzinski i električni motor. U ponudi bi se mogao naći i turbo benzinski motor koji trenutno pokreće 308 GTi model. Svjetska premijera vjerovatno će biti na ovogodišnjem jesenjem sajmu automobila u Frankfurtu, dok bi prodaja trebala početi početkom 2018. godine.

Pored novog 508 modela Peugeot razvija i novi 208 model.

Kategorije: Vijesti