Porsche BH podržao međunarodno takmičenje karatista “GRAND PRIX SARAJEVO 2022“

Porsche BH

Porsche BH podržao međunarodno takmičenje karatista „GRAND PRIX SARAJEVO 2022“

Porsche BH podržava organizaciju Međunarodnog takmičenja svjetskih karatista „GRAND PRIX SARAJEVO 2022“.

Imajući u vidu da takmičari iz Bosne i Hercegovine briljiraju na svjetskim takmičenjima u borilačkim vještinama, kompanija Porsche BH d.o.o će podržati organizaciju događaja „GRAND PRIX SARAJEVO 2022” koja će biti održana u Sarajevu. Događaj će se održati u Sportskoj dvorani „Goran Čengić” i trajat će od 26. do 27.03.2022. godine.

Ugovor je sklopljen između organizatora turnira, Karate kluba „Respect”, i kompanije Porsche BH d.o.o. Treba naglasiti da se radi o međunarodnom turniru koji ima za cilj promoviranje karatista iz Bosne i Hercegovine koji iz godine u godinu osvajaju značajne medalje. Sama činjenica da je na turniru predviđen nastup više od hiljadu takmičara iz deset zemalja, te da će s biti održan spektakl pod nazivom „TOP TEN“, govori o tome da je događaj vrijedan pažnje.

TOP TEN predstavlja susret deset najboljih karatista svijeta i trenutnih olimpijaca koji će svoje umijeće odmjeriti i pokazati sve vrijednosti karate sporta. „Drago nam je da je firma Porsche BH prepoznala naša nastojanja da iz Bosne i Hercegovine pošaljemo pozitivnu poruku sa jednim ovako značajnim događajem,“ istakao je Nermin Potur, glavni organizator događaja. „Kao bivši karatista, potpuno sam svjestan koliko truda, odricanja, volje i želje je potrebno da dođete među prvih TOP 10, a mi ćemo imati priliku uživati gledajući sve čari karate sporta, ovog puta uživo u Bosni i Hercegovini.”

S druge strane, vodeći se i činjenicom da smo lider i pionir u elektromobilnosti na tržištu Bosne i Hercegovine, odlučno smo podržali ovaj događaj. Ovo je idealan trenutak za lansiranje novog brenda MOON POWER na tržište Bosne i Hercegovine, koji posluje u sklopu Porsche Holding grupacije.

Startamo u 2022.godini sa još dinamičnijom strategijom ponude iz koncepta elektromobilnosti, gdje ćemo našim klijentima ponuditi širok asortiman električnih punionica, kako za fizička lica i kućnu upotrebu, tako i za kompanije koje žele u svome voznom parku imati električna vozila. Infrastruktura je jedan od najvažnijih preduslova za masovniju upotrebu električnih vozila, što će u konačnici uticati na smanjenje zagađenja koje dolazi iz transporta.

„Kako se u sportu kaže u zdravom tijelu zdrav duh, tako sada koristim priliku da kažem da u atraktivnom poslovnom ambijentu želimo stvarati nove dodatne vrijednosti“ kazao je Haris Muratović, projekt menadžer za brend MOON POWER. „Nadamo se da će nadležne institucije počevši od Općina, Kantona, entiteta, a u konačnici i Državnih institucija zajedno sa privredom izgraditi povoljan poslovni ambijent za koncept elektromobilnosti“, naglasio je Muratović.

Kategorije: Vijesti