Range Rover „Fifty” obilježava pola vijeka od nastanka prve generacije

Range Rover „Fifty” obilježava pola vijeka od nastanka prve generacije

Range Rover je prvi predstavio luksuzni terenac prije 50 godina. Taj terenski automobil pored vrhunskih offroad mogućnosti bio je i luksuzno opremljen, a uz to bio je i avangardan zbog izvedbe sa dvoje vrata.

Range Rover slavi pedeseti rođendan i ovaj jubilej obilježen je na poseban način – specijalnom edicijom “Fifty” njegovog nasljednika. Rang Rover i danas predstavlja jedan od najluksuznijih i najpoželjnijih velikih terenaca na svijetu.

Kao osnova za specijalnu seriju od 1970 komada poslužio je Range Rover Autobiography. Bit će dostupan u pet boja, a samo ekstremno limitirana serija će moći da bude poručena u Bahama Gold, Davos White i Tuscan Blue boji.

Motiv „Fifty” bit će prisutan svuda na automobilu uključujući i osvijetljene pragove. Automobil dolazi sa točkovima veličine 22 inča.

Range Rover „Fifty” bit će pokretan sa benzinskim i dizelskim motorima, ovisno za koju izvedbu se odluče kupci. U ponudi će biti i hibridna verzija koja kombinuje 2,0 litreni benzinski i elektro motor koji ukupno isporučuju 400 KS i 640 Nm okretnog momenta.

Kategorije: Vijesti