Škoda 14. put sponzor Tour de France utrke

Škoda 14. put sponzor Tour de France utrke

U subotu, 1. jula započinje 104. izdanje utrke Tour de France. Nakon Grand Départa u Düsseldorfu profesionalni takmičari moraju prijeći 21 etapu i 3.500 kilometara. Veliko finale održat će se na velikom bulevaru Champs-Elysées u Parizu, 23. jula sportaši će ondje prijeći preko cilja.

Škoda od 2004. godine kao službeni partner i partner za vozila sponzorira najpoznatiju biciklističku utrku na svijetu i 2017. godine 14. put sudjeluje u utrci.

Perjanica marke Škoda SUPERB cijelu će utrku pratiti u istaknutoj ulozi'Red Cara’ i direktoru Toura Christianu Prudhommeu služit će kao mobilni kontrolni centar. Češki proizvođač automobila s bogatom tradicijom na raspolaganje će staviti 250 vozila za organizaciju i pratnju pelotona.

Vrhunac: tri Škoda KAROQ-a s boka će pratiti odabrane timovi u početnoj etapi u Düsseldorfu. Osim toga, Škoda treći put sponzorira Zelenu majicu za najboljeg sprintera.

Početkom jula pogledi ljubitelja biciklizma bit će uprti u Njemačku. U Düsseldorfu, naime, u subotu 1. jula pojedinačnim vožnjama na kronometar započinje prva etapa ovogodišnjeg izdanja Tour de Francea. Dan kasnije u istom gradu započinje i druga etapa, koja će natjecatelje odvesti u belgijski grad Liège.

Treći dan utrke profesionalni će biciklisti prvi put biti na francuskom tlu – ukupno će u okviru utrke Tour de France 2017 proći kroz četiri zemlje, među njima i Luksemburg. Ulazak u cilj 104. izdanja biciklističkog spektakla bit će 23. jula na velikom bulevaru Champs-Elysées u Parizu. Biciklisti će ukupno prijeći 3.450 kilometara u 21 etapi.

Kategorije: Vijesti