Steffen Cost imenovan za novog podpredsjednika Kia Europe

Steffen Cost

Steffen Cost imenovan za novog podpredsjednika Kia Europe

Kia Europe imenovala je Steffena Costa za novog podpredsjednika operacija. Njegovo imenovanje došlo je nakon što je dosadašnji izvršni direktor Emilio Herrera postao predsjednik i izvršni direktor Kia Iberia. Cost će raditi u centrali Kia Europe u Frankfurtu i biće odgovoran predsjedniku kompanije, Jasonu Jeongu.

Cost će biti zadužen za održavanje Kijinog rasta prodaje u Evropi i lansiranje 11 novih baterijskih električnih vozila do 2026. godine, od kojih najesen na evropskim cestama očekujemo crossover Kia EV6. Takođe će nadgledati Kijine neprestane aktivnosti pri pružanju najboljeg vlasničkog iskustva njenih klijenata.

Steffen Cost bio je generalni direktor Kia Deutschland od 2015. godine

Cost sa sobom donosi više od 20 godina iskustva u evropskom automobilskom sektoru. Od 2015. godine bio je generalni direktor Kijine njemačke podružnice, a tom periodu Kia je postala jedan od najbrže rastućih brendova u Njemačkoj. Njegova uspješna poslovna razvojna strategija je u Njemačkoj ostvarila prihode u iznosu od 1,5 milijardi eura.

Emilio Herrera

Herrera odveo Kia Europe do najvećeg tržišnog udjela u Evropi, vodio i projekt nedavne preobrazbe brenda

Emilio Herrera nedavno je imenovan za novog predsjednika i direktora kompanije Kia Iberia u kojoj je vodio poslovanje na španskom tržištu. Gospodin Herrera bio je izvršni direktor Kia Europe od aprila 2018., a može se pohvaliti uspješnom prodajom korejskog brenda u Evropi. Prošle godine Kia Europe zabilježila je najveći tržišni udio – sa 3,2 % povećao se na 3,5 %, uprkos negativnim učincima pandemije Covid-19.

“Emilio napušta Kia Europe u vrlo dobrom položaju, u trenutku kada se nastavlja preobrazba Kije u vodeći brend u automobilskoj industriji budućnosti, s jasnim fokusom na elektrifikaciji vozila i povezivosti. Uvjeren sam da će njegovo snažno liderstvo biti veliki dobitak za naše kolege u Kia Iberia”, rekao je Jason Jeong i dodao: “Koristim ovu priliku da poželim dobrodošlicu Steffenu koji će imati ključnu ulogu pri lansiranju naše sljedeće generacije električnih vozila, počevši s crossoverom EV6.”

Kategorije: Vijesti