Toyota i Mazda – Sporazum za bolju budućnost

Toyota i Mazda – Sporazum za bolju budućnost 01

Toyota i Mazda – Sporazum za bolju budućnost

Toyota Motor Corporation i Mazda Motor Corporation sklopili su spozazum za stvaranje obostrani korisnog i dugoročnog partnerstva. Uklapanjem resursa obiju kompanija za unaprijeđenje i međusobno dopunjavanje proizvodima i tehnologijama, partnerstvo će rezultirati privlačnijim automobilima koji bolje ispunjavaju i različite potrebe i ukuse kupaca diljem svijeta.

Zajednička komisija će imati zadatak da procijeni kako najbolje iskoristiti odgovarajuće prednosti svake kompanije zasebno i poticati široku i smislenu saradnju kroz niz polja, uključujući i sigurnosne tehnologije i naprednu zaštitu okoliša.

Obilježavajući sporazum, predsjednik Toyote, Akio Toyoda je izjavio: „Kao što je dokazano,  SKYACTIV tehnologije i KODO – Soul of Motion dizajn, Mazda uvijek razmišlja o onome što dolazi u budućnosti vozila i tehnologije, dok i dalje upravlja svojim proizvodnim korijenima. Na ovaj način, Mazda u punoj praksi čini ono što čini i Toyota: proizvodi sve bolje automobile. Oduševljen sam da naše dvije kompanije mogu dijeliti istu viziju i raditi zajedno kako bi stvorili bolje automobile. Ne mogu zamisliti ništa bolje, nego da zajedno, u  narednih 100 godina, automobili budu jednako zabavni.“

Toyota i Mazda – Sporazum za bolju budućnost 02

Predsjednik i izvršni direktor Mazde, Masamichi Kogai je rekao: „Toyota je kompanija koja je pokazala odlučnost u nepokolebljivom i odgovornom djelovanju o globalnim pitanjima okoliša i budućnost proizvodnje u cjelini. Imam ogromno poštovanje za Toyotinu predanost u potrazi za sve boljim automobilima putem stalnih inovacija. Osim toga, Mazda se identifikuje sa načinom Toyote, njeguje svoje korijene i svih uključenih zajednica. Nije ni čudo što se međusobno poštujemo. Nadam se da, radeći zajedno, možemo podići vrijednost automobila u očima potrošača, a također jačati proizvodne mogućnosti.“

Toyota i Mazda su već i ranije ostvarili saradnju na licenciranju hibridnih tehnologija, te proizvodnji kompaktnih automobila Toyota u fabrici Mazda u Meksiku. Toyota i Mazda priznaju da postoji značajno preklapanje između Mazdine korporativne filozofije dovođenja radosti ljudima kroz vozila, te posvećenosti Toyote, da proizvodi sve bolje automobile, kao i zajednička predanost ka strukturnoj reformi i shvatanju  konkurentnosti i održivog rasta.

Ovaj najnoviji sporazum će ići izvan tradicionalnih okvira saradnje, u cilju da stvori čitav niz novih vrijednosti za automobile kroz široku, srednje i dugoročnu saradnju.

Toyota i Mazda – Sporazum za bolju budućnost 03

Kategorije: Vijesti