JBL ozvučenje za novi Smart

Smart_forfour_NEU

JBL ozvučenje za novi Smart

Daimler grupacija i Harman nastavljaju i produbljuju saradnju, a rezultat su novi audio sistemi za novi Smart fortwo i Smart forfour. Osnvna ideja vodilja je bila ‘ JBL FOR more bassboom’, a inženjeri i dizajneri Smart-a i JBL-a su kreirali jedinstvene audio sisteme za ova vozila.

JBLSmart_Tweeter

Osnovu sistema čini višekanalno pojačalo sa DSP-om (Digital Signal Processor) i setovi zvučnika za potpuni surround. Budući da se unutrašnjost vozila Smart fortwo i Smart forfour razlikuju, razlikuju se i ugrađeni audio sistemi.

JBLSmart_Sub

Smart fortwo je manji, a u njemu se nalazi 6-kanalno pojačalo, ukupne snage 240 W, sa 8 zvučnika. Pojačalo pokreće centralni zvučnik prečnika 80 mm, dva nisko-srednjetonska zvučnika prečnika 165 mm i dva pripadajuća visokotonksa zvučnika prečnika 25 mm, smještena u vrata, dva pozadinska zvučnika prečnika 80 mm, te subwoofer prečnika 165 mm smještenog u kompresionu kutiju zapremine 8 l, koja je svoje mjesto našla u prtljažniku. Interesantno je da se subwoofer može jednostavno isključiti iz sistema, kako bi se povećala zapremina prtljažnog prostora.

JBLSmart_25mmTweeter

Za Smart forfour namijenjeno je 8-kanalno pojačalo snage 320 W, a osnovna razlika je što Smart forfour ima jedan para vrata više, pa tako i jedan par osnovnih zvučnika (srednje-niskotonski i visokotonski) više. Kao i kod manjeg modela, subwoofer se po potrebi može izvaditi.

JBLSmart_Amp-DSP

HARMAN je jedan od vodećih svjetskih proizvđača profesionalne i amaterske premium audio opreme, te infotainment sistema, a pod njegovim okriljem nalaze se brendovi kao što su: AKG, Harman Kardon, Infinity, JBL, Lexicon, Mark Levinson i Revel.

JBLSmart_80mmcent-rear

Kategorije: Audio/Video