Hrvatski auto festival 2012. – Ispunjena očekivanja

Hrvatski auto festival 2012. – Ispunjena očekivanja

Novinarska ekipa Carlander portal prisustvovala je prvom hrvatskom Auto festival koji je održan proteklog vikenda u Zagrebu. Nakon gotovo četiri godine čekanja, ljubitelji izložbi limenih ljepotana u Hrvatskoj, su konačno došli  na svoje. Naime, grupa automobilskih novinara osmislila je zanimljiv koncept izložbe na otvorenom pod nazivom  Hrvatski auto festival, koji je održan proteklog vikenda, na prostoru zagrebačkog jezera Jarun. Unatoč obilnoj kiši koja je padala gotovo cijelog prvog dana, zaljubljenike u aute to nije obeshrabrilo da pod kišobranima dođu pogledati više od 500 izloženih vozila tridesetak marki automobila.

Na sreću organizatora drugi dan je bio idealan za izložbe ovakve vrste, zbog čega je posjet bio iznad očekivanog. Na Hrvatskom auto festivalu posjetitelji su mogli da vide  12 hrvatskih i jednu svjetsku premijeru. Pored modela Chevroleta Malibu, Chevroleta Crusea SW, Infiniti FX, Range Rover Evoque, Renault Megane R.S., Honda Accord Type S, Maserati Gran Coupe Sport te dva modela motocikla tvrtke Honda, sa velikim zanimanjem predstavljena su i dva hrvatska proizvođača ekoloških elektro automobile.

Super-sportski Concept One koji je djelo mladog inovatora Mate Rimca, po prvi put predstavljen je hrvatskoj javnosti a svjetsku premijeru doživio je konceptni model Cabrio koji proizvodi tvrtka Dok-Ing. Međutim, pored svih novih modela automobila, koji su se našli na Jarunu, najveću pažnju privuklo je oko 150 oldtimera koji su dosli iz cijele Hrvatske. Iz tog razloga  organizatoru treba odati priznanje što je na istom mjestu okupio prošlost, sadašnjost i budućnost automobilske industrije.

Isto tako na izložbenom prostoru našla su se  i natjecateljska Off-road vozila te moćni V8 automobili američkog Muscle Cars-a kao i drugi popratni sadržaji vezani za automobilsku industriju. Dario Šarović, koji je jedan od tvoraca projekta, navodi da  Hrvatski Auto Festival, nije zamišljen kao zamjena za ZG Auto Show, već kao sasvim nova dimenzija druženja zaljubljenika u limene ljepotane. Festival je organizovan u saradnji sa MUP-om i HAK-om jer je organizatorska namjera naglasiti važnost preventivnog ponašanja vozača u prometu, posebice jer u ponedjeljak započinje nova školska godina. Organizator je ciljano izabrao upravo ova dva datuma, prvi i drugi septembra, zbog početka školske godine da kroz edukacijsko – preventivni dio programa podsjeti vozače na najmlađe učesnike u saobraćaju i važnost poštivanja saobraćajnih propisa.

Ovim putem čestitamo organizatoru na odličnoj organizaciji, te im zahvaljujemo na srdačnoj dobrodošlici.

Irena Zrnić

Kategorije: Auto sajam