Premijera u Parizu: Renault Clio

Premijera u Parizu: Renault Clio Estate i Clio RS

 

Renault je proteklog ljeta predstavio četvrtu generaciju modela Clio, a sada je došlo vrijeme i za njegovu svjetsku premijeru koju je imao juče na sajmu automobila u Parizu. Renault je na domaćem terenu pored hatchback predstavio još dvije izvedbe Clia, karavansku pod nazivom Estate i sportsku RS izvedbu.

Renault je sa novim Cliom odlučio još ozbiljnije ugroziti konkurenciju u ovom automobilskom segmentu, a gledajući dosad napravljeno konkurencija će imati puno posla želi li ostat u igri. Kada je u pitanju karavanska izvedba ono što možemo izdvojiti jeste njegov prtljažnik koji je zapremine 430  litara, što je 130 litara više od standardne hatchback izvedbe, što će sigurno obradovati ljubitelje Clia koji imaju  porodice. Clio u karavanskoj izvedbi u prodajne salone dolazi u prvom kvartalu iduće godine.

Sredinom mjeseca oktobra održat će se međunarodna prezentacija novog Clia u Rovinju, gdje će prisutni moći napraviti prve kilometre novim modelom Clia.


Renault Clio RS 1.6 Turbo

Renault je predstavio novi Clio u sportskoj izvedbi sa oznakom RS EDC. Novi Clio RS EDC dolazi sa potpuno novim motorom, pa tako 2.0-litreni atmosferac odlazi u penziju a mjenja ga novi moderni 1.6-litreni turbo benzinac. Ovaj motor nastao je zajedničkim radom BMW-a i PSA grupacije i već se koristi u drugim modelima

Clio RS ima još jednu novost  u samoj oznaci, a to je EDC. EDC je novi šestostepeni mjenjač koji ima dvije spojke. Sa ovakvom kofiguracijom motora i mjenjača Clio RS EDC rasploaže sa 197 KS pri 6.000 obr/min i 240 Nm (+25 Nm) koji je dostupan već od 1.750 obr/min. Da su francuzi napravili temeljit posao govori i obećanje da će Clio RS četvrte generacije prosječno troši čak dva litra benzina manje od prehodne generacije.

Kategorije: Auto sajam