Seat otkriva budućnost sa koncept vozilom 20V20

Seat 20V20

Seat otkriva budućnost sa koncept vozilom 20V20

Seat je usmjerio svoj pogled prema 2020.godini. Španski proizvođač automobila otkrio je danas u Ženevi svoju stratešku viziju budućnosti sa koncept vozilom 20V20  (što znači Vizija 2020).

Ovaj SUV pokazuje u kojem pravcu Seat ide i ističe njegov dizajn. “ 20V20 odražava našu ambiciju”, rekao je predsjednik Seat-a Jürgen Stackmann tokom prezentacije na Sajmu automobila u Ženevi “On je naša zvijezda vodilja za razvoj u narednih pet godina”.

Stackmann je istakao da će „Seat primijeniti dobitnu formulu proizvodne palete Leona. Donesene su odluke potrebne za nastavak priče o uspjehu koji je počeo sa Leonom, a takođe smo okončali planiranje proizvoda za naredne godine. Seat će se fokusirati više na kategoriju kompakt vozila. Naš cilj je ulazak u velike, brzo rastuće i profitabilnije segmente”.  Stackmann je takođe potvrdio buduću saradnju sa kompanijom SAMSUNG u cilju povezanosti sa multimedijalnim uređajima.

Seat 20V20 - 1

Predsjednik Seat-a je takođe naglasio i dalje rastući trend u prva dva mjeseca godine u poređenju sa istim periodom 2014.godine: “Do danas je naša prodaja širom svijeta porasla za  7.5 posto“. Proizvodna paleta modela Leon je ključ uspješne prodaje. “Po prvi put u istoriji prodali smo više Leona nego Ibiza. Porodica Leon je sada kompletna”, dodao je  Stackmann, koji je najavio svjetsku premijeru prvog Seat-ovog kompakt SUV vozila na sljedećem Sajmu automobila u Ženevi.

20V20, strateška vizija Seat-a

Seat 20V20 kombinuje dinamičnu siluetu sportskog coupea sa četvero vrata sa karakteristikama SUV vozila i varijabilnošću karavana srednje klase. Sa dužinom od 4,659 metara i 20“točkovima, kao i izražajnim adaptivnim full-LED prednjim svjetlima, ovaj SUV se doima robusnim, ali ne i agresivnim, dok unutrašnjost raspolaže raskošnim prostorom za pet putnika. Sistemi za asistenciju pri vožnji dodatno podižu stepen komfora i sigurnosti. Ponuda agregata je raznovrsna, od TSI i TDI do hibridnih motora.Snaga sa prenosi na točkove pomoću DSG mjenjača i elektronski kontrolisanog pogona na sva četiri točka.

Kategorije: Auto sajam, Koncepti