Opel Vivaro Surf Concept – Za slobodno vrijeme ljeti i zimi

Opel Vivaro Surf Concept 01

Opel Vivaro Surf Concept – Za slobodno vrijeme ljeti i zimi

Opel će na sajmu automobila u Frakfurtu predstaviti Vivaro Surf Concept. Vozilo je nastalo na osnovu proizvodnog modela, koji je nakon lansiranja prošle godine, već sada dostigao 90.000 naručenih primjeraka.

Iako je sličan proizvodnom modelu i napravljen u proizvodnim standardima, dvobojna karoserija čini ga posebno atraktivnim. Još atraktivnije zvuče podaci o prtljažnom prostoru zapremine 3,2 m3, odnosno 4 m3, u verziji sa dužim međuosovinskim rastojanjem, kao i maksimalnoj ukupnoj masi od 2,9 tona.

Opel Vivaro Surf Concept 02

Sjedišta su sa dosta luksuznih elemenata, a vozilo je predviđeno za prihvat 5 ili 6 putnika, u zavisnosti od konfiguracije sjedišta. Zahvaljujući modernom BiTurbo CDTI motoru sa 140 KS i 340 Nm okretnog momenta, maksimalna brzina je 180 km/h, a u varijanti sa ecoFLEX Start/Stop sistemom, potrošnja je 6,1 litara dizela na 100 kilometara, a emisija CO2 160 g/km.

Opel Vivaro Surf Concept 03

Kako bi putnicima bilo što udobnije, a vozilo sposobno za vožnju po niskim etažama javnih garaža, stražnja osovina ima zračni ovjes sa podesivmo visinom.

Opel Vivaro Surf Concept 04

Vivaro Surf Concept izgleda da ima i proizvodnu perspektivu, jer bi se prema najavama, u prodaji ipak mogla naći limitirana serija.

Opel Vivaro Surf Concept 05