Dubai Roadster Concept

Dubai Roadster Concept

Dubai Roadster Concept

Dubai Roadster dizajnirao je još neimenovani vozač utrka iz emirata. Ovaj model zamišljen je kao super lagani sportski automobil namjenjen prvenstveno užitku u brzini. Dubai Roadster odlikuje agresivan prednji branik, poklopac motora sa ventilacijom i prednja LED svjetla. Na zadnjoj strani automobila nalazi se istaknuto zadnje krilo i moderni rollover barovi koji su povezani, između njih je postavljeno trećeg stop svjetlo.

Dubai Roadster Concept_

Unutrašnjost kabine nije najbolje prikazana, ali mogu se primjetiti ukrasni detalji u boji zlata kao i točak upravljača sa ravnim gornjim i donjim dijelom. Također, u upravljač je integrisan i mali ekran na kojem će se vjerovatno prikazivati bitnije informacije tokom vožnje.

Dubai-Roadster-Rear

Budući da se ovaj model najavljuje kao direktan konkurent BAC Mono i KTM X-Bow modelima, odlikuje ga hromirana cjevasta šasija i težina manja od 750 kg. Za pokretanje ovog modela bit će zadužen V8 motor koji razvija 400 KS. Ako bude pozitivnih reakcija potencijalnih kupaca, Dubai Roadster mogao bi biti spreman za 2015. Dubai Motor Show.

Kategorije: Koncepti