Citroën Berlingo Mountain Vibe Concept

Citroen Berlingo Mountain Vibe Concept

Citroën Berlingo Mountain Vibe Concept

Citroën će na sajmu automobila u Ženevi predstaviti novi Berlingo, a kao svojevrsnu najavu prikazuje Citroën Berlingo Mountain Vibe Concept, kao njegovu svojevrsnu „energičnu“ izvedbu.

Zbog toga je opremljen čitavim nizom ojačanja i dodatne opreme za vožnju „preko brda i dolina“ i otvorenih prostora. To čini Citroën Berlingo Mountain Vibe Concept idealnim vozilom za one koji su u potrazi za sportom i slobodom. Visoka funkcionalnost otvara čitav niz mogućnosti, uključujući napuštanje utabanih staza i upuštanje u neoznačene teritorije.

Posebno su interesantni kontrasti, pa je karoserija Mountain Green (planinsko zelene) boje sa izraženim ružičastim elementima koji okružuju svjetla za maglu te dodatno naglašavaju proširene rubove blatobrana i krovne nosače.

Također, veoma su interesantni i lanci za snijeg koji svojim elementima jasno ukazuju da se sa ovim vozilom može otići bilo-gdje, kao i glazirani Modutop® krov. Naravno, vozna svojstva su na visokom nivou zahvaljujući novoj Grip Control funkciji. Unutrašnjost donosi dosta noviteta i svježine, te omogućuje nezaboravne uspomene.

Ipak, dosta toga još uvijek ostaje skriveno, kako bi otkrivanje na Ženevskom sajmu bilo što zanimljivije.

Kategorije: Koncepti