Novi Volkswagen Passat bit će 85 kg lakši

Volkswagen Passat B8 - 01

Novi Volkswagen Passat bit će 85 kg lakši

Volkswagen planira početkom jula predstavi novu generaciju Volkswagen Passat modela. U drugoj polovini maja tekuće godine objavljeno je nekoliko nacrta novog Passata sa različitim pogonskim agregatima, koji daju sliku kako bi trebao izgledati. Novi Passat bit će postavljen na produženoj verziji MQB platforme, a odlikovat će ga i 85 kilograma manja težina u odnosu na aktuelni model. Novi Passat bit će kraći 2 mm od aktuelnog modela, ali će međuosovinsko rastojanje biti povećano pa će ponuditi 33 mm više prostora u putničkoj kabini.

Volkswagen Passat B8 - 02

Kada je riječ o putničkoj kabini, prednja sjedišta bi trebla biti 10 mm niže postavljena u odnosu na aktuelni model, dok će prtljažnik biti povećan za 47 litra. Tako će novi Passat raspolagati sa 650 litara prtljažnog prostora. Nova generacija Passata u ponudi bi trebala imati Full LED prednja i zadnja svjetla, kao i veliki broj pomoćnih sistema, unaprjeđeno upravljanje kao i novu 12.3’ inčnu digitalnu instrument tablu.

Volkswagen Passat B8 - 03

Svjetsku premijeru novi Volkswagen Passat imat će na jesenjem sajmu automobila u Parizu, a prodaja će započeti u četvrtom kvartalu ove godine.

Kategorije: Koncepti