Nova Mercedes C klasa kabriolet bit će predstavljena u Ženevi?

Mercedes c class cabriolet -teaser-2016

Nova Mercedes C klasa kabriolet bit će predstavljena u Ženevi?

Mercedes je objavio teaser crtež C klase kabriolet koja bi premijeru mogla imati početkom marta u Ženevi.

U posljednjih nekoliko mjeseci aktuelne su glasine da bi Mercedes na ženevskom sajmu automobila mogao predstaviti C klasu u kabriolet izvedbi. Da navedene glasine nisu neutemeljene potvrđuje i crtež navedenog modela koji je objavio Mercedes.

Unutrašnjost nebi se trebala drastično razlikovati od klasičnog modela, a će svakako imati dodatne tipke za kontrolu elektro preklopivog krova. Od Mercedesa se očekuje da će novi kabriolet biti ponuđen s uobičajenim AIRSCARF grijanjem za vrat i novim AIRCAP klimatizacionim sistemom.

Za pokretanje kabriolet modela vjerovatno će biti zadužena identična paleta motora koja pokreće klasičnu C klasu, ali postoji mogućnost da u ponudi bude i 3.0-litarski V6 bitrubo motor. Očekuje se i AMG C43 kabriolet verzija koja bi trebala raspolagati sa 362 KS. Motor bi trebao biti uparen sa automatskim mjenjačem koji će snagu slati 4MATIC sistem pogona na sve točkove. Ova kombinacija mehanike trebala bi novom C kabrioletu omogućiti ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 5 – 5,1 sekundu.

Prije kraja tekuće godine ili početkom 2017. godine, Mercedes bi mogao lansirati i C63 kabriolet pokretan moćnim 4.0-litrenim V8 biturbo motorm sa 503 KS i 516 Nm okretnog bi do “stotke” mogao ubrzavati za oko četiri sekunde.

Kategorije: Koncepti