Volkswagen Tiguan Coupe stiže naredne godine?

Volkswagen Tiguan Coupe stiže naredne godine?

Volkswagen očigledno želi slijediti trend po kojem proizvođači automobila u određenim segmentima žele ponuditi, praktičan, “normalan” i sportski “coupe” SUV model. Prvi takav Volkswagen model mogao bi biti Tiguran.

Prema pisanju “Automobile Magazine”, Volkswagen bi sljedeće godine trebao predstaviti Tiguan model u Coupe izvedbi. Njegovo ime još nije najavljeno, ali se pretpostavlja da će ovaj model imati sportski dizajn i petero vrata.

Dok će se vanjština značajno razlikovati u odnosu na klasični model, kabina će ostati prilično ista kao kod izvornog modela. Najveća promjena mogla bi biti nova instrument ploča koja bi trebala biti u dizajnerskom duhu novih modela.

Procjenjuje se da Tiguan Coupe mogao biti skuplji od klasičnog modela za 1.500 eura. Osnovni model trebao bi imati pogon samo na prednje točkove, dok bi snažnije i opremljenije izvedbe trebale imati 4MOTION pogon na sve točkove.

Pored glasina za dolazak ovog modela, Njemački proizvođač automobila već je potvrdio kabriolet verziju T-Roc-a koja na tržište dolazi u 2020. godini.

Kategorije: Koncepti, Vijesti