Audi pripremio “Dream Team” za Dakar 2022.

Audi Dakar 2022 team

Audi pripremio “Dream Team” za Dakar 2022.

Audi će nastupiti na Dakar reliju 2022. godine, a pripreme za najteži reliji svijeta odavno su otišle daleko. Jedan od glavnih segmenata, vozačka postava, zvanično je predstavljena i može se reći da je Audi okupio Dream team.

Audi će na Dakar reliju 2022. godine nastupiti sa vozilom ba električni pogon, a kojim će upravljati uspješni vozački asovi, Stephane Peterhansel, Carlos Sainz i Mattias Ekstrom. Peterhansel ima nadimak “Mr. Dakar” zbog svojih do sada 14 pobjede, a Sainz sa svoje tri pobjede u Audi timu priključio se u januaru ove godine. Mattias Ekström veći dio vozačke karijere proveo je u Audiju tako da se za njega može reći da je Audijev “domaći” vozač.

Ono što svu trojcu vozača povezuje jeste šampionski duh – tri veoma uspješna šampiona, a na Dakru će voziti posebno pripremljeno električno vozilo o kojem se još uvijek malo zna. Prema zvaničnom saopštenju, točkove će pokretati elektromotori, a za punjenje baterija bit će zadužen modifikovani benzinski motor koji je korišten u DTM takmičenju iz kojeg se Audi povukao.

Audi planira da predstavi svoj automobil na “Goodwood Festival of Speed” koji će se održati od 8. do 11. jula, a nakon toga počinje intenzivno testiranje.

Audi Dakar 2022 team

Kategorije: Auto sport, Vijesti