Dacia predstavlja Sandrider

DACIA DAKAR

Dacia predstavlja Sandrider

Pustolovna marka kreće za Dakar!

Dacia, marka koju odlikuje duh boravka na otvorenom, nastavlja svoju misiju redefiniranja esencijalne opreme, od 2025. učestvovat će u Reliju Dakar i na svjetskom prvenstvu u reliju izdržljivosti (W2RC). Za borbu s najzahtjevnijim i najsurovijim terenima, Dacia je dizajnirala svojeg predstavnika, Sandrider, prototip stvoren za pobjedu.

Nadahnut konceptnim automobilom Manifesto, Dacijinim laboratorijem novih ideja predstavljenim 2022., Sandrider je posve novo vozilo dizajnirano posebno za relije izdržljivosti. Njegov je dizajn kombinacija stručnosti Grupe Renault u području automobilističkih sportova i Prodrivea, specijalista za automobilističke sportove iz Ujedinjene Kraljevine.

U skladu s poznatim pristupom Dacije, Sandrider je dizajniran imajući na umu esencijalne aspekte automobilističkih sportova: performanse i pobjeđivanje. Riječ je o inovativnom prototipu koji pametno iskorištava svaku priliku koju nude pravila kategorije Ultimate T1+, s primarnim naglaskom na okretnost i masu. Ispunjava sve najvažnije potrebe vozača i suvozača, koji su od samog početka aktivno sudjelovali u njegovu razvoju. Od početka projekta i prije brojnih testnih vožnji, vozači i suvozači dijelili su s dizajnerima i inženjerima svoje bogato iskustvo i znanje, uglavnom kroz aktivno sudjelovanje u dizajnu s pomoću tehnologija virtualne stvarnosti.

Sandrider je izuzetno posebna Dacia, ali ipak je Dacia, što znači da je sasvim u skladu s glavnim vrijednostima marke.

Kategorije: Auto sport, Vijesti